Παπαθεοδώρου: «Σε κίνδυνο οι θέσεις των επικουρικών ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στην Αχαΐα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Στην Αχαΐα η στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων  είναι οριακή σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Πολλές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες”, τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικότερα η τοποθέτηση του κ. Παπαθεοδώρου:

Στην Αχαΐα η στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων  είναι οριακή σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Πολλές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ιδιαίτερα προβληματική έχει γίνει η κατάσταση των επικουρικών ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Όπως έχει επισημάνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, η αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις θέσεις των 80 επικουρικών επιμελητών (τακτικών και παρατασιακών) σε δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μονάδων νοσηλείας της περιοχής μας εντείνει την ανησυχία σχετικά με την αποδυνάμωση των μονάδων και την επαρκή ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών.

Οι παρατάσεις των συμβάσεων του προσωπικού, οι οποίες αφορούν 25 ιατρούς στην Αχαΐα (και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτικού – λοιπού προσωπικού) σταδιακά, μέχρι τις 31/12/18, λήγουν χωρίς να υπάρχει κανένας προγραμματισμός σχετικά με την κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται. Ήδη, για μέρος των επικουρικών επιμελητών έχουν ανακύψει ζητήματα για την διασφάλιση και καταβολή των δεδουλευμένων τους, με το πρόβλημα να επεκτείνεται στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών. Η πρόσκαιρη και επιφανειακή τους αντιμετώπιση από πλευράς Υπουργείου διαιωνίζει την προβληματική κατάσταση. Είναι ανάγκη να ρυθμιστεί το ζήτημα των επικουρικών ιατρών και νοσηλευτών άμεσα, πριν καταστεί ανέφικτη η ανανέωση των συμβάσεων τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για την εξασφάλιση της καταβολής των δεδουλευμένων και την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος;
2. Θα προχωρήσει το Υπουργείο άμεσα στην προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων για την κάλυψη των κενών θέσεων ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο