“Παραμυθένια Μουσικά Χριστούγεννα” στο Πάρκο Συνεβρού στην ορεινή Αιγιάλεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια πρωτότυπη μουσική πρόταση-συναυλία επιφυλλάσσει στους πιστούς του φίλους το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού στην ορεινή Αιγιάλεια το μεσημέρι της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου , δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Προσκεκλημένη η Young Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, που θα αποδώσει μουσικά γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες απο όλο το κόσμο, υποδεχόμενη μελωδικά το Πνεύμα των Χριστουγέννων στο Θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Συνεβρού.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Παναγιώτης Παναγάκος.

Ένας ξεχωριστός χώρος μες στη φύση της Αιγιάλειας, μιάμιση ώρα περίπου από την Αθήνα, σας περιμένει να ζήσετε το παραμύθι των Χριστουγέννων, να γνωρίσετε τον Παραδοσιακό Καφενέ, επαγγέλματα του παρελθόντος, να δείτε διαφορετικά ζωάκια στο φυσικό τους περιβάλλον και να απολαύσετε το περπάτημα μέσα στη φύση και δίπλα στο ποτάμι.

Ειδικά για τις γιορτές, οι Καλικάντζαροι κάνουν έφοδο στο πάρκο και θα σας οδηγήσουν στη Φωλιά και στην Παγωμένη Πόλη, που έχει στηθεί μέσα στο γυάλινο σπίτι του Θερμοκηπίου.
Ακολουθεί αναλυτική ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, με αναπαράσταση της κατοικίας, όπου θα δείτε πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα χωριά καθώς και τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο.

Πρώτη στάση ο Παραδοσιακός Καφενές, όπου θα σας κεράσουν τσάι από μείγμα βοτάνων που καλλιεργούν στο «Area Synest» και χειροποίητο δικό τους παραδοσιακό λουκούμι τριαντάφυλλο.

Το πέτρινο καλντερίμι σάς οδηγεί στη χαλικόστρωτη πλατεία με την επιβλητική πέτρινη Αρμένικη Εκκλησία με ψαλμούς στο γιορτινό κλίμα των ημερών!
Στον ημιυπαίθριο Χώρο των Σεμιναρίων με το τεράστιο τζάκι και την εξωτερική τραπεζαρία θα απολαύσετε την εκπληκτική θεατρική Φάτνη.

Συνεχίζοντας την ξενάγηση, συναντάτε τα σκιουράκια, τις πέρδικες και τα περιστέρια και, περνώντας ανάμεσα από μπαχτσέδες φορτωμένους με λαχανικά, φτάνετε στο Κοτοχωριό, όπου κατοικούν διάφορες ράτσες πουλερικών, και στο Κουνελοχωριό, όπου θα δείτε λαγούς και κουνέλια κάθε είδους αλλά και παγώνια.

Στην Εξέδρα αφουγκραστείτε τους ήχους της φύσης, με κυρίαρχο αυτόν του ποταμού Κριού, και αφήστε τα μάτια σας να περιπλανηθούν στη θέα του δάσους.

Συνεχίζοντας πάνω στο χαλικόδρομο, μπαίνετε στο δρόμο με τα πλατάνια και φτάνετε στο ξέφωτο με τις Ελαφονεράιδες και λίγο πιο κάτω στη Λίμνη με τις Πάπιες και τις Χήνες. Στο σημείο αυτό έχετε τη δυνατότητα είτε να επιστρέψετε είτε να συνεχίσετε προς το ποτάμι μέσα από ένα κατάφυτο μονοπάτι που καταλήγει στα ξύλινα γεφυράκια.

Επιστρέφοντας, απολαύστε τον Xώρο Γεύσεων και Χαλάρωσης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικά πιάτα με αγνά υλικά ελληνικής και αρμένικης παραδοσιακής κουζίνας και κρασί από τοπικούς παραγωγούς.

Στο Μαγαζάκι με τα Καλούδια θα βρείτε ξεχωριστά είδη, που έχει δημιουργήσει η ομάδα του «Area Synest» με θέματα εμπνευσμένα από τη φύση.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο