ΑρχικήΑΧΑΪΑΔήμος Δυτικής Αχαΐας«Δυτική Αχαΐα: Διακοπές με τα μάτια ενός παιδιού»

«Δυτική Αχαΐα: Διακοπές με τα μάτια ενός παιδιού»

Στην ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Δυτική Αχαΐα: Διακοπές με τα μάτια ενός παιδιού» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Ο κ. Ζαΐμης σε αρκετές από τις δράσεις που πραγματοποιεί ή συμμετέχει προσπαθεί να δώσει βήμα, να ενθαρρύνει και να ενισχύσει ιδέες νέων ανθρώπων και δη μαθητών καθώς όπως τόνισε στην εκδήλωση το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά. «Στα μάτια των παιδιών σήμερα βλέπω ανθρώπους ώριμους, με ειλικρίνεια και όνειρα. Από την πλευρά μας το μόνο που επιθυμούν είναι να εργαστούμε με σοβαρότητα για να τους παραδώσουμε μια κοινωνία καλύτερη από την προηγούμενη», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτηρίζοντας την περιοχή ευλογημένη, όχι μόνο για της φυσικής της ομορφιά αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της. «Η Δυτική Αχαΐα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας ή της Ευρώπης. Η τοποθεσία της, τα προϊόντα γης που παράγει, το πολιτιστικό υπόβαθρο που άφησαν οι πρόγονοί μας είναι η καλύτερη συνταγή επιτυχίας μιας ισορροπημένης ανάπτυξης», είπε ο κ. Ζαΐμης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Wonder στο οποίο μετέχει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας από κοινού με άλλους Δήμους της περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου. Στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθεί η ελκυστικότητα και η ανταγωνιστικότητα των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου χάρη σε μια φιλική προς τα παιδιά προσέγγιση, στοχευμένη στη βελτίωση της βιωσιμότητας των πόλεων και της τουριστικής προσφοράς, μέσω της ανάπτυξης συμμετοχικών μεθόδων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο