Χρήστος Νικολάου: «Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε Κυβέρνηση και Ε.Ε για οικονομική στήριξη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από την πρωτοβουλία που ανέλαβε προ ημερών, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, για την άμεση οικονομική στήριξη των χιλιάδων πληγέντων ελαιοπαραγωγών, από κοινού με τους άλλους Δημάρχους του Νομού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στην Αθήνα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Παρόντος και του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας κ.Γιώργου Βεσκούκη, αναλύθηκε το πώς έχει η κατάσταση στην περιοχή  και τέθηκε επισταμένως το αίτημα έκτακτης αποζημίωσης των αγροτών, αφού ο ΕΛΓΑ δεν νομιμοποιεί ανάλογη αποζημίωση για το δάκο και τις άλλες ασθένειες στα ελαιόδεντρα.

Στην αρνητική απάντηση του  Προέδρου του ΕΛΓΑ, για «ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών» ο κ. Νικολάου και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Αχαΐας, επέμειναν, τόσο στην αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις λόγω κακοκαιρίας, όσο και για την αναγκαιότητα παρέμβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιληφθεί για μία έκτακτη οικονομική στήριξη των Ελλήνων καλλιεργητών.

Μετά την επαφή με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, οι Δήμαρχοι  ζήτησαν ήδη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, στον οποίο άλλωστε τους παρέπεμψε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ώστε να εξεταστούν τα αιτήματα των Δήμων.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:

«Η αγροτική παραγωγή έχει ήδη συρρικνωθεί και ο πρωτογενής τομέας του τόπου μας, απειλείται σοβαρά, αν οι αρμόδιοι δεν λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει, ειδικά για το ελαιόλαδο, που αποτελεί ένα κορυφαίο τοπικό και εθνικό προϊόν.

Με διάλογο και συνεργασία όλων, δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε Κυβέρνηση και Ε.Ε, προκειμένου να διαμορφώσουν τέτοιες πολιτικές που να συνάδουν με την ανάπτυξη των καλλιεργειών, τη θωράκιση της διατροφικής ποιοτικής επάρκειας της χώρας, την ενδυνάμωση των παραγωγών της υπαίθρου και κατά συνέπεια τη στήριξη της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο