ΑρχικήΑΧΑΪΑΔήμος Δυτικής Αχαΐας"Δεν υπάρχει ζήτημα λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας"

“Δεν υπάρχει ζήτημα λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας”

Δεν υπάρχει ζήτημα λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας, αναφέρει στην έκθεση αυτοψίας η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, κατά το σημερινό έλεγχο που διεξήγαγε παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Στον Βιολογικό Καθαρισμό βρέθηκαν σήμερα τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για ακαθαρσίες που βρέθηκαν στην θάλασσα, ώστε να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Κατά την έκθεση αυτοψίας που συνέταξαν δεν διαπιστώθηκε ζήτημα λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού ενώ συνέλεξαν και δείγματα για επιπλέον αναλύσεις και συμπεράσματα.

«Ο ΒΙΟΚΑ , λειτουργεί καλά, όχι όμως άριστα, αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα από τον ελεγκτικό μηχανισμό, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας καθώς και θεσμικών παραγόντων» αναφέρει ο Δήμαρχος  Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και συνεχίζει :

«Μικρές ατέλειες και αστοχίες που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες ήδη διορθώνονται… Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όμως μην προτρέχουν ορισμένοι και ταυτίζουν τις ακαθαρσίες που υπάρχουν στην θάλασσα με την λειτουργία του ΒΙΟΚΑ. Στην θάλασσα καταλήγουν ανεξέλεγκτα λύματα αρκεί να δούμε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κάτω Αχαΐας, ένα σημαντικό έργο για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την υγεία των συμπολιτών μας καθώς και τον επισκεπτών της περιοχής, να βελτιώνεται συνεχώς ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο