ΑρχικήΑΧΑΪΑΔήμος Δυτικής ΑχαΐαςΕπίσημη λειτουργία Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Αράξου

Επίσημη λειτουργία Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Αράξου

Ξεκίνησε κι επίσημα τη λειτουργία του το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που βρίσκεται στο Σταθμό Υποδοχής του Αεροδρομίου Αράξου, σε χώρο που παραχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/_TXeqJhl_ok” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Η  εξ αναβολής εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, παρ’ ότι υλικό με πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας βρισκόταν μέρες πριν στο γραφείο.

«Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο αναπτυξιακό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γι αυτό και εντείνουμε τις δράσεις μας. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που φαίνεται να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα», τόνισε ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εστιάζοντας στο Αεροδρόμιο του Αράξου, όπου – όπως είπε- καταγράφεται ήδη αύξηση της επισκεψιμότητας που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον Αύγουστο, αν και η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.  «Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες την πληρέστερη δυνατή πληροφόρηση ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τους «θησαυρούς» μας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης κι ευχαρίστησε τους άμεσους συνεργάτες του για την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, δημιουργώντας σε σύντομο χρόνο τα Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης.

Σε στοιχεία που αποτυπώνεται η αύξηση των αφίξεων, αλλά και στις σημαντικές ενδείξεις για σημαντική ενίσχυση των εισπράξεων και 97% περισσότερες διανυκτερεύσεις στην περιοχή κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, εικόνα που προκύπτει από τις καταγραφές της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο   Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, επισημαίνοντας: «Στόχος μας είναι να χτίσουμε ένα σταθερό τουριστικό ρεύμα για την περιοχή μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πλούσιους τουριστικούς πόρους και σημαντικό δυναμικό για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη».

Ανάλογα ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε ως εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,  ο αερολιμενάρχης Αράξου Γεώργιος Γκουβίτσας, τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις της επισκεψιμότητας των τελευταίων χρόνων. Φέτος, από την αρχή του χρόνου έως  31 Ιουλίου 2018 καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 20%. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες από 75.753 το 2017, ανήλθαν σε 90.710 το 2018, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η θερινή περίοδος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Γραφείο Πληροφόρησης λειτουργεί από τον Μάιο στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας. Στη συνέχεια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο του Αράξου, ωστόσο η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη αναβλήθηκε, εξαιτίας των τραγικών γεγονότων της Αττικής. Από τα δύο σημεία Τουριστικής Πληροφόρησης, καθημερινά διέρχεται πλήθος τουριστών, ζητώντας στοιχεία για συγκεκριμένους προορισμούς και σημεία ενδιαφέροντος, ενώ πληροφορείται μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και τουριστικά έντυπα τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο Λιμάνι της Κυλλήνης.

Τα Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης διαθέτουν πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα, με πολύγλωσση υποστήριξη. Λειτουργούν ως «τράπεζα πληροφοριών», από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να αντλεί στοιχεία για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Αεροδρόμιο Αράξου, συνδυάστηκε με γαστρονομική εκδήλωση, προσφορά  του  ομίλου  Grecotel.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Κώστας Σπαρτινός, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Πετρόπουλος και Τρύφων Φωτόπουλος,  ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ήλιδας  Γεώργιος Δεββές, ο πρόεδρος ΟΤΑΔ Άκης Μπαχράς και ο αντιπρόεδρος   Άγγελος Διακάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Τελώνης, ο Υποδιοικητής της 116 Π.Μ Αράξου – Σμήναρχος, Ιπτάμενος Κωνσταντίνος – Σάββας Τζοβάρας, ο Διοικητής του κλιμακίου της Π.Υ Αεροδρομίου Αράξου Αλέκος Σαββανής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ΠΔΕ Λαυρέντης Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Πυρρής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο