ΑρχικήΑΧΑΪΑΔήμος Δυτικής ΑχαΐαςΓραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Αεροδρόμιο Αράξου

Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Αεροδρόμιο Αράξου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει τη λειτουργία του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης, στο Σταθμό Υποδοχής του Αεροδρομίου Αράξου, σε χώρο που παραχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Διαθέτει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα, με πολύγλωσση υποστήριξη. Θα λειτουργεί ως «τράπεζα πληροφοριών», από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να αντλεί στοιχεία για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Αυγούστου   2018 και ώρα 11.00 το πρωϊ.

«Προχωρούμε μεθοδικά μέσα και από συνεργασίες, στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον τουρισμό. Στο Αεροδρόμιο του Αράξου  καταγράφεται ήδη αύξηση της επισκεψιμότητας που αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο, ενώ η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες την πληρέστερη δυνατή πληροφόρηση ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τους «θησαυρούς» μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Συνεχίζουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να χτίσουμε ένα σταθερό τουριστικό ρεύμα για την περιοχή μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πλούσιους τουριστικούς πόρους και σημαντικό δυναμικό για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Γραφείο Πληροφόρησης λειτουργεί από τον Μάιο στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας, απ’ όπου καθημερινά διέρχεται πλήθος τουριστών ζητώντας στοιχεία για συγκεκριμένους προορισμούς και σημεία ενδιαφέροντος, ενώ πληροφορείται μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και τουριστικά έντυπα τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει ακόμα τρία Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης, με συνεργαζόμενους φορείς, στα Λιμάνια του Κατακόλου, της Κυλλήνης και στο Αεροδρόμιο του Ακτίου. Η προετοιμασία σε όλα ξεκίνησε το ίδιο χρονικό διάστημα, ωστόσο ο βαθμός υλοποίησης εξαρτάται και από τους συνεργαζόμενους φορείς. Κάθε Γραφείο που ωριμάζει και ολοκληρώνεται, ξεκινά τη λειτουργία του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο