Συνάντηση Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων στην Πάτρα

Σε σημαντική ευκαιρία για την σύνδεση της μαγειρικής τέχνης με την τοπική παραγωγή και την προβολή της μεσογειακής κουζίνας αναδεικνύεται η τετραήμερη συνάντηση «Regional Agenda-Περιφερειακή Ατζέντα» που θα φιλοξενηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα.

Το πρωί της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος Θωμάς Λαζανάς και ο αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Τσουνάκας συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο, τους οποίους ενημέρωσαν για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

Στην «Regional Agenda» θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι σεφ απ’ όλη την Ευρώπη, προκειμένου να παρουσιάσουν κουζίνες από τουλάχιστον δέκα διαφορετικές χώρες της Μεσογείου, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων γεύσεων και της γαστρονομικής τους κληρονομιάς.

«Πρόκειται για συνάντηση που, πέραν της αυτονόητης σημασίας της στην προβολή της Δυτικής Ελλάδος, υπηρετεί επιπλέον τους στόχους του γαστρονομικού τουρισμού, της αγροδιατροφής και της συνεργασίας ανάμεσα σε τοπικούς παραγωγούς τροφίμων, εστιατόρια και αγροτικές τουριστικές μονάδες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Σημειώνοντας, επίσης, ότι «η γαστρονομία και η υπεροχή της μεσογειακής κουζίνας είναι στοιχεία που υπηρετούν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, ευνοούν τις καλές διατροφικές συνήθειες και βοηθούν την παραγωγή και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα είναι συνδιοργανωτής της «Regional Agenda» εντάσσει την τετραήμερη συνάντηση του Φεβρουαρίου στην ευρύτερη πολιτική της για την προβολή των τοπικών προϊόντων, την αγροδιατροφή και την ανάδειξη των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στους χώρους του Φεστιβάλ Γεύσεων θα βρεθούν όχι μόνο διάσημοι σεφ, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, αλλά και διευθυντικά στελέχη μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, εξαγωγικών εταιρειών και δικτύων διανομής τροφίμων.

Οι διοργανωτές, επίσης, υπολογίζουν ότι απ’ το Κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος» θα περάσουν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες.

«Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος σ’ όλη την Ευρώπη. Και η Δυτική Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενισχύσει την θέση της ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, ενισχύοντας παράλληλα το παραγωγικό της δίκτυο», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στη «Regional Agenda» θα συμμετάσχουν και καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απ’ τον χώρο των τροφίμων ενώ, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα της εντάσσονται και εργαστήρια -με τη συμμετοχή αρχιμαγείρων- γύρω απ’ το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα νέα καινοτόμα προϊόντα (μύρτιλο, ροδιά, ιπποφαές κ.α.), τον ρόλο των παραδοσιακών προϊόντων στη σύγχρονη διατροφή, την παραγωγή γιαουρτιού με παραδοσιακό τρόπο, τα γλυκά κουταλιού, τα κρασιά της Μεσογείου, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά κ.α.   

     

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο