Τις επιχειρήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου στην Πάτρα επισκέφθηκε ο Απ. Κατσιφάρας

Σεπτεμβρίου 07, 2018
Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Πάτρα, που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, παρακολουθώντας από κοντά τις επενδύσεις που υλοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. 

Οι επισκέψεις αυτές συνδέονται άμεσα με τους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας που αφορούν τη στήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις, που αξιοποιούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και αγωνίζονται σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, αποτελούν το αισιόδοξο μήνυμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας και της χώρας μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, δηλώνοντας ότι «Εμείς, στην Περιφέρεια θα βρισκόμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών που επιχειρούν σε αυτές τις δύσκολες για την οικονομία συνθήκες».

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε την «ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ» στην Πάτρα, μια μονάδα επεξεργασίας και καθαρισμού αλατιού και δύο ξενοδοχείο πόλης, στο κέντρο της Πάτρας το ξενοδοχείο Castello City και το City Loft.

Από την πλευρά του ο  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, με τα εργαλεία χρηματοδότησης που παρέχει, τονίζοντας ότι οι δημιουργικές δυνάμεις αξιοποιούν τις ευκαιρίες.

Πληροφορίες για τις επιχειρήσεις

Η «ΧΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» που δραστηριοποιείται στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, είχε υπαχθεί στον αναπτυξιακό (ν.4399/16) με αντικείμενο «Επέκταση Δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας και καθαρισμού αλατιού».

Υλοποίησε επένδυση για μηχανολογικό εξοπλισμό συνολικού επιλέξιμου κόστους 212.000,00 € . Η ιστορία της  ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ ξεκινάει από το 1935 στην Πάτρα. Πλέον έχει αναπτυχθεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, σε έκταση 10.000τμ και κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τ.μ.

Διαθέτει καινοτόμο και σύγχρονο εξοπλισμό. Παράγει προϊόντα φυσικού θαλασσινού αλατιού σε κρυσταλλική μορφή εξαιρετικής ποιότητας, που διακινούνται όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ξενοδοχείο Castello City ανήκει στην εταιρία ΦΛΕΞΟ ΑΒΕ. Πρόκειται ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων με 34 κλίνες, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου 118 και Φιλοποίμενος), η οποία  υλοποιήθηκε μέσω του αναπτυξιακού νόμου (ν.3908/1) με συνολική ενισχυόμενη δαπάνη 1.018.556,00 €.

Το 3 αστέρων ξενοδοχείο City Loft βρίσκεται στην οδό Μανιακίου της Πάτρας. Διαθέτει εννέα επιπλωμένα διαμερίσματα με χώρους εργασίας και συνολικά 19 κλίνες. Κατασκευάστηκε με σύγχρονα εναλλακτικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ εφαρμόστηκαν νέες τεχνολογίες και οργανικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 930.750,00 €. Ο φορέας έχει υπαχθεί και σε δεύτερο επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 1.000.000,00 €.

katsifaras xenodoxio

Τελευταία τροποποίηση στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 %16:%Σεπ

logofootermedia