• 05 Φεβ

  ΡΕΛΛΙΑ Ε. - ΤΕΡΙΑΚΗ Λ.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Σεχιώτη Τάσου 25

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710239077

 • 05 Φεβ

  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΑΙΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Αριστομένους 51

  08:00 - 14:00  17:30 - 08:00  (Επόμ.), τηλ.: 2721021214

 • 05 Φεβ

  ΔΡΟΓΕΣ - ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 05 Φεβ

  ΜΑΡΙΝΟΥ Χ. - ΜΑΡΜΑΡΑ Π.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Πατρών 36

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741021820

 • 05 Φεβ

  ΡΟΥΜΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 95

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731025244

Αντιμετωπίζονται τα κτιριακά προβλήματα στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών

Απριλίου 23, 2018
Απ. Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια ανταποκρίνεται στα αιτήματα που κατατίθενται αρμοδίως και τεκμηριωμένα». Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζονται τα κτιριακά προβλήματα στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αντιπροσωπεία του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να τον ευχαριστήσει και να συζητήσει για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να χρηματοδοτηθούν μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας που απαιτούνται στο σχολικό συγκρότημα.

«Η ασφάλεια των μαθητών μας στις σχολικές μονάδες, ήταν και παραμένει στις άμεσες προτεραιότητές μας. Τα επείγοντα προβλήματα του Πειραματικού Σχολείου μας κινητοποίησαν. Ενεργήσαμε όπως ενεργούμε οποτεδήποτε μας έχει τεκμηριωμένα ζητηθεί» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται θα βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον, παρέχοντας ασφάλεια στις αθλητικές εκδηλώσεις και στις αθλοπαιδιές.

 Θα προχωρήσουμε όμως κι ένα βήμα παραπάνω βελτιώνοντας την οδική πρόσβαση προς το σχολείο και δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς διέλευσης με την κατασκευή πεζοδρομίων για τους πεζούς και ιδιαίτερα για τους μαθητές».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχαν ο Διευθυντής του 8/θεσίου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, o πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Γιατράς, η αντιπρόεδρος Χρυσέλο Κυριαζή,  η ειδική γραμματέας Ελένη Τσίμα και ο γονέας Ιωάννης Κόκκορης.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας, αλλά και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.  Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκαν η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.

Τα κτιριακά προβλήματα

Το κτίριο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου κατασκευάσθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στεγάζει το 8/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών και το 2/θεσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών.

Λόγω παλαιότητας το σχολικό συγκρότημα παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα για τα οποία η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ενημέρωσε εγγράφως τον Περιφερειάρχη, ζητώντας την παρέμβαση του.

Ο κ. Κατσιφάρας ανταποκρίθηκε άμεσα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε συμφωνήθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών να αναλάβει τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν, στο δώμα του κτιρίου, παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και εμφάνιση υγρασιών στους υποκείμενους ορόφους. Για την αποκατάσταση των προβλημάτων  θα γίνουν παρεμβάσεις υγρομονώσεων στο δώμα, για την αποφυγή εισροής υδάτων στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας.

Επίσης στον προαύλιο χώρο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, υπάρχει τμήμα το οποίο έχει υποχωρήσει και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. Με την επισκευή αυτού, θα γίνει άρση της επικινδυνότητας, και θα επιτευχθεί η ομαλότητα του προαύλιου χώρου.

Βελτιώνεται και η πρόσβαση

Παράλληλα εργασίες θα γίνουν σε δύο περιμετρικούς δρόμους, οι οποίοι έχουν εκτεταμένες φθορές και καθιζήσεις, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, τόσο σε πεζούς, όσο και σε αυτοκίνητα.

Επίσης, εκατέρωθεν της οδού «Ηλία Πολίτη», δεν υπάρχουν  πεζοδρόμια για την διέλευση των μαθητών , αν και πρόκειται για δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Προκειμένου να καταστεί  ασφαλής η διέλευση των πεζών  κρίθηκε απαραίτητη  η κατασκευή πεζοδρομίων στην αναφερόμενη οδό.

 Το έργο με τίτλο: «Επείγοντα προβλήματα λειτουργίας του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών», προϋπολογισμού 300.000,00€  και η ένταξή του  στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ έτους 2018, θα απασχολήσει την ερχόμενη Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο των τυπικών διαδικασιών που απαιτούνται , η  απόφαση θα διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τους προβλεπόμενους πίνακες και συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο του έργου στο οποία περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητά του.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Τελευταία τροποποίηση στις 23 Απριλίου 2018 %15:%Απρ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia