• 05 Φεβ

  ΡΕΛΛΙΑ Ε. - ΤΕΡΙΑΚΗ Λ.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Σεχιώτη Τάσου 25

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710239077

 • 05 Φεβ

  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΑΙΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Αριστομένους 51

  08:00 - 14:00  17:30 - 08:00  (Επόμ.), τηλ.: 2721021214

 • 05 Φεβ

  ΔΡΟΓΕΣ - ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 05 Φεβ

  ΜΑΡΙΝΟΥ Χ. - ΜΑΡΜΑΡΑ Π.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Πατρών 36

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741021820

 • 05 Φεβ

  ΡΟΥΜΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 95

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731025244

Όλη η αλήθεια για την έλευση του 5G στην Πάτρα - "Ανοικτός" ο δήμος, "πέφτουν" υπογραφές

Απριλίου 05, 2018
Τι έγινε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής 

Ανοικτές είναι οι πόρτες του δήμου και της Πάτρας για την έλευση του 5G στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως φάνηκε μέσα από την συνάντηση που έγινε την Δευτέρα το μεσημέρι στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή έγινε παρουσία του Κώστα Πελετίδη και στελεχών του δήμου που γνωρίζουν καλά το θέμα, ενώ κύλησε σε ένα ιδιαίτερο ικανοποιητικό κλίμα, με την δημοτική αρχή να διαψεύδει επί της ουσίας όλα τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Μαιζώνος διστακτική και προβληματισμένη στον ερχομό της νέας τεχνολογίας.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο δήμος πότε του δεν πρόβαλε κάποιον προβληματισμό για την έλευση της νέας τεχνολογίας στην Πάτρα, παρόλο που αναπαράχθηκε από πρόσωπα και στελέχη προσκείμενα στην κυβέρνηση, προφανώς για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το μόνο που ζήτησε ο δήμος σε ότι αφορά την προγραμματική σύμβαση που έφτασε στα γραφεία της Μαιζώνος ήταν να του δοθούν κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις, σχετικά με ορισμένες λεπτομέρειες του θέματος και της λειτουργίας του πιλοτικού δικτύου. 

Διευκρινήσεις που είχαν να κάνουν με τον φορέα, το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης, αφού θα πρέπει να τονίσουμε ότι η νέα τεχνολογία 5G δεν έχει τεθεί πότε μέχρι σήμερα σε δημόσια χρήση και μέχρι ώρας η χρήση της είναι περιορισμένη σε ένα πειραματικό στάδιο. Δεν ήταν όμως ποτέ του ο δήμος  αρνητικός στην νέα τεχνολογία. 

Οι διευκρινήσεις αυτές που ζήτησε ο δήμος, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση, θα δοθούν με νέο έγγραφο που θα στείλει το υπουργείο στα γραφεία στην Μαιζώνος. Έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα πέσουν οι σχετικές υπογραφές.

Στη συνάντηση πέρα από τους ανθρώπους του δήμου ήταν και εκπρόσωποι του Επιστημονικού Πάρκου που έχει την τεχνογνωσία να βοηθήσει στο εγχείρημα. Έτσι ένα μελλοντικά σημαντικό ζήτημα για την πόλη αναμένεται να κλείσει ευνοϊκά εκτός απροόπτου.

Όλη η αλήθεια για την έλευση του 5G στην Πάτρα - "Ανοικτός" ο δήμος, "πέφτουν" υπογραφές

Σε πειραματικό στάδιο η χρήση της νέας τεχνολογίας

Η νέα τεχνολογία 5G που όπως είπαμε είναι σε πειραματικό στάδιο, έχοντας φτάσει όμως στην τελική του φάση θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από τις εταιρίες και τους παρόχους τηλεπικοινωνιών από το 2020 και μετά.

Τα πειράματα για την χρήση της νέας τεχνολογίας θα τεθούν πλέον και σε ευρεία κλίμακα, σε επίπεδο πόλης, ενώ η κυβέρνηση σύμφωνα με την πρόταση που έχει κάνει έχει συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της μόλις δύο σε όλη την χώρα, τα Τρίκαλα (ήδη έχουν υπογράψει) και την Πάτρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που είναι να υπογράψουν οι εμπλεκόμενες πλευρές το υπουργείο αναλαμβάνει θέματα νομικής φύσεως, ο δήμος τα ζητήματα αδειοδοτήσεων και το Επιστημονικό Πάρκο θα συμβάλλει με τεχνογνωσία.

Εξάλλου, το υπουργείο πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη να εξασφαλίσει για λογαριασμό του δήμου ένα κονδύλι 50.000 ευρώ για τα πρώτα βήματα του εγχειρήματος.

patrasevents.gr

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia