Στο επίσημο δείπνο προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβακίας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Σεπτεμβρίου 07, 2022
Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου (7.30 μ.μ.), στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Zuzana Čaputová, παρακάθισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσεκλήθη στο επίσημο δείπνο ύστερα από πρόταση της Προεδρίας της Σλοβακικής Δημοκρατίας και με αφορμή τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στο Δήμο Καλαβρύτων και τη μαρτυρική πόλη Νεμέτσκα της Σλοβακίας, εκεί όπου τον Ιανουάριο του 1945 εκτυλίχθηκε μια απ’ τις μεγαλύτερες θηριωδίες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην κεντρική Ευρώπη. Οι δε δυο Δήμοι, όπως είναι γνωστό, έχουν αδελφοποιηθεί με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου στις 8 Ιουνίου 2002.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Θα έχει δε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα το πρωί της Τρίτης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

logofootermedia