Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων για τον θάνατο της Γιώτας Κολλιοπούλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, συνήλθε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 σε έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση μετά την αναγγελία του θανάτου της ΓΙΩΤΑΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, θύματος και συγγενή θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943, η οποία διετέλεσε:

 Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων,
 Αντιπρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
 Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας,

Λαμβάνοντας υπόψιν το πολύτιμο έργο και την τεράστια κοινωνική προσφορά της εκλιπούσης, στην Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων, στο Δήμο Καλαβρύτων και στην τοπική κοινωνία, μέσα από τον πολυετή αγώνα και την σημαντική πολιτική της διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά του τόπου και ευρύτερα της Επαρχίας Καλαβρύτων και του Νομού, όπου πρωτοστάτησε και συμμετείχε.

Τη συμβολή της:
– στην προστασία, ανάδειξη και διαφύλαξη της Ιστορικής Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
– στην ίδρυση του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου, την ίδρυση του Νομικού Προσώπου του Μουσείου και την μετατροπή του Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου σε Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
– στην ανάδειξη, προστασία και χαρακτηρισμό από το Υπουργείο Πολιτισμού, του Τόπου Εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, ως Ιστορικού Τόπου
– στην ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων με τις Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά της Ελλάδος και στην ανάδειξη της ιστορίας των Ολοκαυτωμάτων της χώρας
– στην ανάπτυξη των σχέσεων του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων με Μαρτυρικές Πόλεις του εξωτερικού και στην δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου μαρτυρικών πόλεων
– στον αγώνα για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων στηρίζοντας από τις θέσεις που κατείχε τον αγώνα του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Την προσφορά της στην κοινωνία των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής, σε δύσκολες εποχές, ως μαία του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης.
Να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της
Να συνοδεύσει τη σορό της η Φιλαρμονική του Δήμου.
Να εκφωνήσει ο Δήμαρχος τον αποχαιρετιστήριο λόγο.
Να καθιερωθεί στη μνήμη της «Βραβείο ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ» στον μαθητικό ποιητικό διαγωνισμό «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ» και να αφιερωθεί στη μνήμη της ο φετινός διαγωνισμός.
Να κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου ποσό 1.000 ευρώ στη μνήμη της, στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».
Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η απόφαση (ψήφισμα) αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 84/2022.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

- Advertisment -

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της