Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) στα Καλάβρυτα

Μαρτίου 16, 2018
Την προσεχή Τρίτη, 20 Μαρτίου, θα διεξαχθεί, στα Καλάβρυτα, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, αφού ο Δήμος Καλαβρύτων, είναι, από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΠΑΝ, αποτελείται από τους Δημάρχους των Δήμων, Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο (που είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου), Καλαβρύτων, Γεώργιο Λαζουρά, Βριλησσίων Αττικής, τον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Χονδροματίδη, Δυτικής Αχαΐας, Χρίστο Νικολάου, Παγγαίου Καβάλας, Φίλιππο Αναστασιάδη, Παιονίας Κιλκίς, Χρήστο Γκουντενούδη, Πλατανιά Χανίων,Γιάννη Μαλανδράκη, Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, Δημήτρη Νασίκα και Ωρωπού Αττικής, Θωμά Ρούσση. Γενικός Διευθυντής του ΔΕΠΑΝ, είναι, ο οικονομολόγος, Βασίλης Κουτσιώρης.

Οι παραπάνω δήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του ΔΕΠΑΝ, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παραμείνουν στα Καλάβρυτα και θα παραστούν, την επόμενη, Τετάρτη, 21 Μαρτίου, στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για την απελευθέρωση της πόλης, από τον τουρκικό ζυγό.

Σκοποί του Δικτύου, είναι ο συντονισμός των δυνάμεων των δήμων – μελών του, αλλά και τοπικών φορέων από όλη την Ευρώπη, για την ανάπτυξη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των δημοσίων υπηρεσιών και υποδομών και για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών, με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, με την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Μέσα από τη δημιουργία του Δικτύου, που διευκολύνει τη συνεργασία και διαθέτει συμπληρωματική δράση με τις Τοπικές Αρχές, την Κυβέρνηση, τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τον ιδιωτικό τομέα και την Κοινωνία των Πολιτών, εξυπηρετείται και προωθείται το παρακάτω όραμα:

• Να φέρνει σε επαφή παράγοντες του κάθε τομέα, με σκοπό να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να συνεργαστούν.
• Να προωθεί την ευρύτερη ευαισθητοποίηση και κατανόηση της ανάγκης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. 
• Να συγκεντρώνει τη Γνώση μέσω της συγκριτικής αξιολόγησης και να υποστηρίζει την ανάπτυξη και διάδοση των καλών πρακτικών και πολιτικών.
• Να εργάζεται για να αναπτύξει τις γνώσεις και την εμπειρία σε θέματα προσβασιμότητας στον Ευρωπαϊκό τομέα της Ανάπτυξης.
• Να παρέχει μια πλατφόρμα για εκείνους, που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και μια αντιπροσωπευτική φωνή προς τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς, των οποίων οι δράσεις έχουν άμεση επίδραση στον τομέα Αστικής Ανάπτυξης.
• Να παρέχει τη Διαχείριση του Έργου και την Κινητοποίηση των απαραίτητων Πόρων, με στόχο τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών που προσφέρονται σε τοπικό επίπεδο.
• Να εργάζεται για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, που παρέχουν υπηρεσίες καλύτερης ποιότητας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
• Να προσδιορίζει και να αντιμετωπίζει τις ειδικές ανάγκες που προκύπτουν από ειδικές, τοπικές ή περιφερειακές .

Ο Δήμος Καλαβρύτων, επιδιώκει, μέσα από τη συμμετοχή του στο ΔΕΠΑΝ, να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2371 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr