Ξεκίνησαν επείγουσες εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ερυμάνθου

Αυγούστου 22, 2018
Την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ερυμάνθου για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στην περιοχή, σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου 2018.

Συνοδευόμενος από στελέχη της Περιφέρειας ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε τις περιοχές Βαλμαντούρα, Ελληνικό, Κούμανι, Χρυσοπηγή και Λακκώματα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες εργασίες συντήρησης προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Οι εργασίες  αφορούν καθαρισμό πρανών, κοπή δένδρων και καθαρισμό τάφρων, για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

«Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών είναι πάντοτε στις προτεραιότητές μας. Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε πόρους και προχωρούμε σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, που ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για την εξέλιξη της εργολαβίας, ώστε να το επαρχιακό οδικό δίκτυο να καταστεί ασφαλέστερο για τους διερχόμενους. 

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ερυμάνθου, όπου και συζήτησε με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή και ξεπερνούν το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, συνομιλώντας με τον Δήμαρχο Θάνο Καρπή, αλλά και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αναπτυξιακή κατεύθυνση του Δήμου Ερυμάνθου και τα έργα που έχει εντάξει στον προγραμματισμό της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα οποία αφορούν σημαντικές υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, οδικά, έργα υποδομών, αλλά και αστικές αναπλάσεις.

«Με σωστό προγραμματισμό συνεχίζουμε να υλοποιούμε αναπτυξιακά έργα, σε συνεργασία με τους Δήμους», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια, στοχεύοντας πάντα σε έργα, που θα αναδείξουν την περιοχή και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

                                 Χρηματοδοτούνται  από το ΕΣΠΑ 

Τίτλος  έργου

Προϋπολογισμός

Περιγραφή

Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος  Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου στον οικισμό Ερυμάνθειας,

3.991.961 ευρώ

Έχει ολοκληρωθεί. Επιλύει οριστικά το πρόβλημα στέγασης των σχολικών μονάδων που λειτουργούσαν σε λυόμενες κατασκευές,  στην Ερυμάνθεια, μετά τους σεισμούς του 2008.

Εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης

1.562.292 ευρώ

 Εξασφαλίζεται η ορθολογική  διαχείριση με την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαρροών και την εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας πόσιμου ύδατος

Ανάπλαση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά (Έργο Αστικής Ανάπλασης)

855.600 ευρώ

Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ως χώρου εκδηλώσεων και πλατείας αναψυχής με εξασφάλιση πρόσβασης  στα άτομα  με ειδικές ανάγκες, στους εξωτερικούς χώρους και στο κτίριο

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα στήριξης Ρομά

196.560 ευρώ

 Λειτουργεί ήδη εξυπηρετώντας ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Βελτίωση του δρόμου από τη θέση Μπαλκαμαιϊκα προς  Γλάρο

497.272 ευρώ

  Αγροτική οδοποιία

Έργα που   χρηματοδοτούνται  από  πιστώσεις

του  Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ

Τίτλος  έργου

Προϋπολογισμός

Περιγραφή

Συντήρηση - Βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο 33 Πάτρα- Τρίπολη

7.000.000 ευρώ

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται οι να επεκταθούν εντός των ορίων του Δήμου Ερυμάνθου. 

Επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Ερυμάνθου

900.000 ευρώ

Ξεκίνησαν εργασίες. που βελτιώνουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στην ενδοχώρα.

Αποκαταστάσεις  βλαβών  από  φυσικές  καταστροφές  στο  Ε.Ο.  Δίκτυο  Δήμου  Ερυμάνθου

1.499.011 ευρώ

Ολοκληρώθηκε ο  διαγωνισμός  και αναμένεται η αποσφράγιση των προσφορών

Αποκατάσταση Ζημιών από Φυσικές Καταστροφές σε χείμαρρους του Δήμου Ερυμάνθου

800.000 ευρώ

Πρόκειται να δημοπρατηθεί

Συντήρηση Επαρχιακών Οδών Δήμου Ερυμάνθου, ετών 2019-2020

1.500.000 ευρώ

Εισάγεται προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Βελτίωση και αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ισώματος του Δήμου Ερυμάνθου

855.600 ευρώ

Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός του δημοτικού  γηπέδου, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες  ομάδων του Δήμου και των όμορων Κοινοτήτων

Εκσυγχρονισμός του οδικού άξονα Λακκώματα- Τσαπουρνιά

2.500.000 ευρώ

Αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου των οικισμών Λακκώματα – Τσαπουρνιά του Δήμου Ερυμάνθου, μήκους 5.370 μέτρων χωμάτινης οδού

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22 Αυγούστου 2018 %10:%Αυγ

logofootermedia