Συνελήφθησαν δυο άτομα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών στην Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα

Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, σε περιοχή της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, δυο άνδρες (ημεδαπός – αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα,  οι δυο κατηγορούμενοι προχθές τα ξημερώματα, εισήλθαν σε αυλή οικίας σε περιοχή της Αιγιαλείας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, προχθές το πρωί, εντόπισαν τους δυο κατηγορούμενους να κινούνται με όχημα, σε περιοχή της Αιγιαλείας και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν εργαλεία, μία μπαταρία οχήματος,  μία αεροτομή και μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι οι δυο κατηγορούμενοι τους τελευταίους τέσσερις μήνες διέπραξαν ακόμη δώδεκα κλοπές, σε οικίες, εκ των οποίων τρεις απόπειρες, σε περιοχές της Αιγιαλείας και στα Καλάβρυτα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν τρόφιμα, καύσιμα, ελαιόλαδο και μεταλλικά αντικείμενα,  συνολικής αξίας (7.260) ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν, ζάντες και λάστιχα, τα οποία ως προϊόντα κλοπής, θα αποδοθούν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο