Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Φάκελος Υποψηφιότητας του Καλαμάτα21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το υλικό προς διαβούλευση παρέδωσε σήμερα σε εκπροσώπους των παρατάξεων το Γραφείο Υποψηφιότητας του KALAMATA:21 παρουσία δημοσιογράφων.

 Ειδικότερα, οι  εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβαν συνολικά τρεις εισηγήσεις: ένα αντίγραφο του φακέλου Υποψηφιότητας,  την εισήγηση για την χρηματοδότηση των υποδομών και της διοίκησης, την πολιτιστική στρατηγική της πόλης σε βάθος δεκαετίας, και σχέδιο Πολιτιστικής Ανάπτυξης στην περίπτωση που η Καλαμάτα δεν ανακοινωθεί ως νικήτρια πόλη, το καθένα συνοδευμένο από υποστηρικτικό υλικό και την αιτιολογική του μελέτη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 (τριάντα) εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 (πέντε) προέρχονται από το Δήμο Καλαμάτας. Το 70% των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος και το υπόλοιπο για τα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα.

fakelos kalamata21a

  Ο Πρόεδρος της ΚΕ ΦΑΡΙΣ, Θανάσης Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην σκληρή προσπάθεια του Γραφείου Υποψηφιότητας να ανταποκριθεί επιτυχώς στο απαιτητικό χρονοδιάγραμμα αλλά και στο όραμα της,  τόνισε την ανάγκη ευελιξίας στο μέλλον ώστε να λειτουργήσει σωστά. Παράλληλα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του KALAMATA: 21, Έκτορας Τσατσούλης, εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι «δεδομένων των καταστάσεων της χώρας και τις δυνατότητες της πόλης παραδίδουμε μια αξιόλογη πρόταση με καλές διεθνείς συνεργασίες, ικανή να κερδίσει τον Τίτλο».  

  Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Πολύδωρος Καρυοφύλλης, σχολιάζοντας το πρόγραμμα υπογράμμισε  ότι αυτό «προβλέπει τη συμμετοχικότητα των κατοίκων της πόλης σε μεγάλο βαθμό». Συμπλήρωσε  ότι κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει ψηφιακή εκπαίδευση, επανασχεδιασμό στα τοπικά προϊόντα, θα προκύψει «αλλαγή στη νοοτροπία, στους θεσμούς, νέα εργαλεία διαβούλευσης» και ολοκληρώνοντας δήλωσε ότι «η Πολιτιστική Πρωτεύουσα είναι κάτι που πιθανότατα θα αλλάξει την Καλαμάτα για πάντα».

Για το παραπάνω υλικό θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης η οποία θα συζητηθεί την 22η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και μέχρι τότε υπάρχει το περιθώριο αναπροσαρμογής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αμμώνι Κορινθίας

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (23/7) σε δασική...

ASTERAS AKTOR: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά “αστεράκια”!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά "αστεράκια"! Τα μικρά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο