ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ: Μουσικοθεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια μουσικοθεατρική παράσταση σε έναν εξαίσιο Αρχαιολογικό χώρο…

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 ώρα : 20.00 Είσοδος Ελεύθερη

Στο Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού σε ένα μοναδικής ομορφιάς Αρχαιολογικό χώρο, θα πραγματοποιηθούν 2 εκδηλώσεις.

Η Απόδοση του Θεατρικού Έργου του Δ. Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» από τη λαϊκή σκηνή του θεάτρου Περιγιαλίου Κορινθίας.

Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την Ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες, πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους, που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.

Το έργο του Δ. Κορομηλά, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι (μια βοσκοπούλα αγάπησα μια ζηλεμένη κόρη) μιλά για τη χαμένη μας αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει αυθεντικό.
Μουσική παράσταση από τη χορωδία του Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου Κορινθίας με τραγούδια για το φεγγάρι του Αυγούστου και την ξενιτιά.

Συνδιοργάνωση:
• Δήμος Τρίπολης
• Εφορεία Αρχαιοτήτων Νομού Αρκαδίας
• Τοπική Κοινότητα Ορχομενού

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων δίνεται η ευκαιρία να περιηγηθείτε στο Αρχαιολογικό χώρο βλέποντας τα μνημεία (Ναός Αρτέμιδος, Βωμός, Αγορά, Βουλευτήριο) και πάνω απ’ όλα θα θαυμάσετε το υπέροχο τοπίο.

Σας περιμένουμε!

Για να περάσουμε όμορφα ας έχουμε μαζί μας, ζακέτα, φακό και ένα μπουκαλάκι νερό.

Για την εξυπηρέτηση και δωρεάν μετακίνηση του κοινού, θα αναχωρήσει λεωφορείο από την πλατεία Κολοκοτρώνη στις 18.30.

Για πληροφορίες : Κτέλ Αρκαδίας – 2710- 222560

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες, οι δωρεές για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων αποτελούν πανάκεια, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ψυχολογικό επίπεδο.  Και όταν λαμβάνουν χώρα ανάλογες δωρεές οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και να τις επικροτούμε. Γι’ αυτό και η αποδοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο