Ομάδα Γυναικών Σπάρτης: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη στήριξη της στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης , βρίσκεται στο πλάι των ηρωικών γυναικών και παιδιών τους που παλεύουν ενάντια στη βία και την τρομοκρατία της ισραηλινής κατοχής.

 

Οι εξελίξεις των τελευταίων  ημερών φέρνουν στο φως  για μία ακόμα φορά τα εγκλήματα που διαπράττονται  από το ισραηλινό κράτος σε βάρος ενός λαού που αντιμετωπίζει καθημερινά την κλιμάκωση των επιθέσεων σε βάρος του, με τις επιδρομές, τους βομβαρδισμούς, τις επιθέσεις που αφήνουν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς, τραυματισμένους, ξεσπιτωμένους,  ενώ  χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσά τους  εκατοντάδες παιδιά βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές. 

Αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του ισραηλινού κράτους να παίζει ρόλο σερίφη στην πολύπαθη περιοχή για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα,  είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο λαός του γίνεται τελικά θύμα αυτής της βαρβαρότητας.

 Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σ’ αυτούς που γεννούν,  τρέφουν και διαιωνίζουν αυτή τη βαρβαρότητα. Παλεύουμε ενάντια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ και των συμμάχων τους που διαχρονικά οπλίζουν και στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. 

Αποκαλύπτουμε το βρώμικο ρόλο των ελληνικών κυβερνήσεων που ρίχνουν νερό στο μύλο της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη,  αναβαθμίζοντας πολύπλευρα τη συνεργασία με το  ισραηλινό κράτος – δολοφόνο,  ενώ  αρνούνται να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα στο  πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης και στον αγώνα μέχρι να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί, μέχρι να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, μέχρι να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές, μέχρι τη νίκη για Παλαιστίνη ανεξάρτητη στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση Δικτύωσης Επιχειρήσεων σε Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027

Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργανώνει εκδήλωση δικτύωσης στο...

Συνεδρίαση επιτροπών για το αρδευτικό έργο περιοχής Τρικόρφου

Συνεδρίασαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, οι επιτροπές της προγραμματικής σύμβασης, επιτροπή παρακολούθησης και επιστημονική επιτροπή, για την πράξη: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥΣ». Η προγραμματική σύμβαση έχει συναφθεί μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μεσσήνης και Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει προϋπολογισμό

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου | Συντονισμός ενεργειών για την αντιπλημμυρική περίοδο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό θέμα το σχέδιο δράσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, που προκαλούνται από απρόβλεπτα και ασυνήθιστα ύψη βροχής, αλλά και οι ενέργειες για την πρόληψη και την έγκαιρη ανταπόκριση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ευχαρίστησε όλους τους φορείς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ