Π. Δούκας: «Εμείς μιλάμε με έργα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας υπέγραψε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τη Προγραμματική Σύμβαση για τη «Μελέτη Βελτίωσης του Τμήματος Μυστρά – Κεντρική Πύλη Κάστρου Μυστρά» της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Μυστρά (Π/Υ 110 χιλ.

)

 

2. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας υπέγραψε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τη Σύμβαση για τη «Μελέτη για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και το 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης» (Π/Υ 500 χιλ.€)

 

3. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας υπέγραψε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τη Σύμβαση Ανάθεσης Εκπόνησης Μελέτης για τη «Κατασκευή Ισόπεδων Κόμβων στο Οδικό Δίκτυο Αρμοδιότητας Π.Ε. Λακωνίας» (Π/Υ 600 χιλ.€)

 

4. Αύριο Παρασκευή 8:00 μμ. το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος Σπάρτης θα βραβεύσουν τον ευπατρίδη της πολιτικής Ιωάννη Βαρβιτσίωτη, ο οποίος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ‘αναγορεύθηκε’ σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Σπάρτης!

Είσοδος Ελεύθερη!

 

5. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας χαιρετίζει την από 19/9/2023 ανακοίνωση διακήρυξης ανοιχτού δημόσιου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της «Επικαιροποίησης Μελέτης Εφαρμογής και Τευχών Δημοπράτησης για το έργο “Αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης και προσαρμογή του για την στέγαση των ΓΑΚ Ν.Λακωνίας”», ύψους 55.347,46 € (με ΦΠΑ 24%).

Επιτέλους θα ενταχθεί στο ενεργητικό της πόλης ένα πανέμορφο κτίριο!

 

6. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το ‘στρατηγείο’ της Πολιτικής Προστασίας στη Μαγούλα και συνεχάρη τους εργαζόμενους, γιατί φθάσαμε στον τέταρτο χρόνο -Σεπτέμβριο 2023- χωρίς καμία καταστροφική πυρκαγιά στο Δήμο μας!

Και όποιες εκδηλώθηκαν (5 στον αριθμό), προλάβανε οι δυνάμεις μας να τις κατασβήσουν έγκαιρα και πριν εξαπλωθούν!

  • Είμαστε ο 2ος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που αξιοποιεί drone στην ομάδα Πολιτικής Προστασίας, και ο 2ος Δήμος που έχει θέσει σε λειτουργία Επιχειρησιακό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και φυσικών καταστροφών με αξιοποίηση drone, σε 24-ωρη βάση!

 

7. Σπουδαία και υπέροχη βραδιά χθες βράδυ Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, όπου ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στο καθιερωμένο Φεστιβάλ στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης τίμησαν 6 πνευματικούς δημιουργούς της περιοχής μας!

Απένειμε εκείνα τα δύσκολα και ανεκτίμητα ‘εύγε του Δήμου και των σοφιστών’, όπως μας δίδασκε ο Καβάφης, στους,

1. ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΟΥ – ΧΡΟΝΗ

2. Ο ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΤΣΑΒΕ

3. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΥΦΟ

4. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΠΑΝΔΙΔΟ

5. ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

6. ΜΕΤΑΞΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 

Η Τελετή συνοδεύτηκε εκτός από την ωραία και σπουδαία Έκθεση Εικαστικών, και με τη παράσταση “E-motion” της Τριαντάφυλλης Μουζάκη, και Συναυλία με τους Gadjo Dilο!

 

Αυτά τα λίγα για σήμερα!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή...

Σοβαρό τροχαίο στο Ναύπλιο – Μετωπική σύγκρουση με τραυματίες (vid)

Μετωπική σύγκρουση οχημάτων σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το...

Επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού για την Άλωση της Τριπολιτσάς (vid & pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 27/9, επετειακή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ