Στη Σκάλα τη Δευτέρα ο Π. Νίκας για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Λακωνία θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς θα παραστεί στην έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Σκάλα.

“Πλέον ολοκληρώθηκαν και οι τρεις μονάδες επεξεργασίας που προβλέπονται στην ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π.

Νίκας, τονίζοντας ότι πλέον θα πρέπει να δοθεί βάρος στην προώθηση της ανακύκλωσης.

“Νιώθω εξαιρετική χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι πλέον λειτουργεί και η τρίτη μονάδα που προέβλεπε ο σχεδιασμός της κεντρικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα η Λακωνία να έχει πια την δυνατότητα να διαχειρίζεται τα απορρίμματα των δήμων της” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει και τη μελέτη για την αποκατάσταση των ανενεργών ΧΑΔΑ.

Οπως είναι γνωστό, την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας, στη Λακωνία.

Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Σκάλα, είναι η τρίτη και τελευταία που προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης και η οποία, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ, θα εξυπηρετεί τους δήμους της Λακωνίας.

Σημειώνεται ότι οι δήμοι της Λακωνίας για περίπου ένα μήνα δεν θα καταβάλουν αντίτιμο για την διάθεση των απορριμμάτων τους στην πιο πάνω μονάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Λαμπρή τελετή εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας – Συγκλονιστική η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή τελετή των εγκαινίων στο νέο πολιτιστικό στολίδι της πόλης. Συγκλονιστική η συναυλία που ακολούθησε από τον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο το κοινό της Καλαμάτας υποδέχθηκε με συγκίνηση και ενθουσιασμό εν μέσω χειροκροτημάτων. Στον σπουδαίο Έλληνα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ