Δήμος Σπάρτης: Ενημέρωση για το έργο ανάπλασης του Κέντρου της Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επειδή υπάρχει μία έντονη φημολογία στο διαδίκτυο για δήθεν αστοχίες στη μελέτη και στην κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης», γνωστοποιούμε τα εξής:

Α. Σχετικά με το πλάτος κατασκευής της οδού Παλαιολόγου:

Το κεντρικό τμήμα της οδού που προορίζεται για κυκλοφορία αυτοκινήτων έχει κατασκευαστεί με πλάτος 7,00μ, όπως ακριβώς προβλέπεται στην εγκεκριμένη από τους αρμόδιους φορείς Μελέτη και φυσικά είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Β. Σχετικά με το πράσινο και τον δροσισμό (βιοκλιματικά χαρακτηριστικά):

Το μέχρι πρόσφατα πράσινο της περιοχής ανάπλασης αποτελείτο από ήδη νεκρούς επτά (7) φοίνικες, γκαζόν συνολικής επιφάνειας περίπου 250 m2 και μερικούς θάμνους. 

Σε αντικατάσταση αυτών προβλέπονται: 

Περίπου 1.300m2 (πρακτικά το ¼ της επιφάνειας) θα καλύπτεται από συνδυασμό φυσικού χώματος, φυτεύσεων και διάτρητων κυβόλιθων με ενδιάμεσο γκαζόν. Θα φυτευτούν 44 πλατάνια, 10 νερατζιές, 824 μεγάλοι θάμνοι, 5.810 μικροί θάμνοι και 136 αναρριχώμενα φυτά.

Ποδηλατόδρομος.jpg

Γ. Ο δροσισμός θα ενισχυθεί με ένα μεγάλο σιντριβάνι στο κέντρο, 32 χαμηλούς πίδακες κατά μήκος της οδού και 350 μ ρηχό αυλάκι με τρεχούμενο, ανακυκλούμενο νερό.

Με την ευκαιρία αποστέλλουμε φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν μια γενική αίσθηση της τελικής εικόνας αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται απόλυτα ακριβείς. 

Δ. Τέλος, δηλώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών, η οποία παρουσιάζει τεράστια υστέρηση από το χρονοδιάγραμμα, για λόγους πέρα από τον έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ενεργώντας εντός του αυστηρού πλαισίου του νόμου περί Δημοσίων Έργων και των πρόσθετων περιορισμών που ισχύουν για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή εξέλιξη του έργου.

Παλαιολόγου_από_ψηλά.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάρτιση και Ανάπτυξη | Το μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου στη Γιορτή Ελιάς στο Ξηροπήγαδο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής Ελιάς 2024, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροπηγάδου «Ο ΑΚΤΗΒΙΟΝ», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε τη σημασία της κατάρτισης και της ενημέρωσης των παραγωγών για

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Λαμπρή τελετή εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας – Συγκλονιστική η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή τελετή των εγκαινίων στο νέο πολιτιστικό στολίδι της πόλης. Συγκλονιστική η συναυλία που ακολούθησε από τον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο το κοινό της Καλαμάτας υποδέχθηκε με συγκίνηση και ενθουσιασμό εν μέσω χειροκροτημάτων. Στον σπουδαίο Έλληνα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ