Σπάει όλα τα ρεκόρ η τιμή του ελαιολάδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το λάδι λαδάκι λένε οι καταναλωτές που βλέπουν την τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Παράγοντες της αγοράς δεν βλέπουν τερματισμό στο ράλι ανόδου της τιμής του, αφού η φετινή παραγωγή σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία είναι μειωμένη, όπως λένε, λόγω καιρικών συνθηκών.

Οι καταναλωτές κυνηγούν τις προσφορές στα λάδια στα ράφια των σούπερ μάρκετ για να βρουν την πιο συμφέρουσα τιμή. Άλλοι προτιμούν τις συσκευασίες του ενός λίτρου, άλλοι τις μεγαλύτερες προκειμένου να έχουν όφελος στο πορτοφόλι τους.

 

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Χριστίνα Συμεωνίδου βρήκε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε 2 διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ από 5,28 έως και 14 ευρώ το λίτρο, ενώ οι επιλογές από το καλάθι του νοικοκυριού  ξεκινούν από 7,05 έως 9,31 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ έλαια και λίπη κατέγραψαν μεταβολή 10,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Οι εξαγωγές σε Ισπανία και Ιταλία ελληνικού ελαιολάδου αύξησε τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά και κατ’ επέκταση την τιμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι  ο παραγωγός πουλούσε τον Οκτώβριο του 2022 προς 3,5 ευρώ το λίτρο με την τιμή να σκαρφαλώνει σήμερα στα 8,5 ευρώ!

 

Περαιτέρω αύξηση αναμένεται στην τιμή του ελαιολάδου στους νέους τιμοκαταλόγους που θα θέσουν σε ισχύ τα σούπερ μάρκετ το επόμενο διάστημα.


Πηγή: Ertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Τη Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης - ένας από τους μαρτυρικούς τόπους μνήμης από την κατοχή των Γερμανών – θα είναι επισκέψιμα για το κοινό ,από τις 10:00 έως τις 13:00 μμ. Στο χώρο θα παρευρίσκεται διαπιστευμένος υπάλληλος του Δήμου για να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση για το χώρο

Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση γεώτρησης στο Κλιμέντι Σικυωνίων προϋπολογισμού 60.000 ευρώ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση για την αναβάθμιση γεώτρησης στο χωριό Κλιμέντι του Δήμου Σικυωνίων, με συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ. Το έργο αυτό στοχεύει στην άμεση βελτίωση της υδροδότησης της περιοχής, με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού στη γεώτρηση, διασφαλίζοντας την ομαλή και απρόσκοπτη παροχή νερού στους κατοίκους. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν

Υποβολή αιτήσεων για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Κοινωνικό Συσσίτιο

Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες του να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη τους στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Κοινωνικό Συσσίτιο, σύμφωνα με το άρθρο 5  του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, Δημοτικού Κοινωνικού Εστιατορίου και Δεκατιανού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Βασικό κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ