Πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στην Επισκοπή Τεγέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραμυθένιο ήταν το σκηνικό, σήμερα 21 Αυγούστου, κατά την διάρκεια που ο ήλιος έπεφτε στην Επισκοπή Τεγέας 

Πάνω από τον Ιερό Ναό της Επισκοπής Τεγέας, κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος ο ουρανός φέρει πορτοκαλί – κόκκινο χρώμα κι αυτό είναι κάτι που το κάνει εντυπωσιακό.

Ιερός Ναός Επισκοπής Τεγέας

Μέσα στο καταπράσινο πάρκο της Τεγέας, στον χώρο όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη, δεσπόζει σήμερα ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστός και ως Παλαιά Επισκοπή. Είναι κτισμένος επάνω στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου, το οποίο οικοδομήθηκε με χορηγία του Αντιόχου του Επιφανούς, τον 2ο αιώνα π.Χ., και ερείπιά του φαίνονται κάτω από το ιερό του ναού.

Τιμά εκτός από την Κοίμηση της Θεοτόκου, τον Άγιο Σπυρίδωνα και τη Ζωοδόχο Πηγή.

Η εικόνα της Θεομήτορος λιανεύεται μέσα στο πάρκο του Τεγεατικού συνδέσμου. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ανοιχτό τεράστιο αρχαιολογικό χώρο, σκιασμένο από τα υψηλά δέντρα.

Η σημερινή εκκλησία αποκαταστάθηκε με δαπάνες του Τεγεατικού συνδέσμου το 1888, μιας και ο προϋπάρχων ναός είχε καταρρεύσει. Το έργο της αποκατάστασης ανέλαβε ο επιφανής Γερμανός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλλερ.

Τεγεατικός Σύνδεσμος

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1883 από θαρραλέους Τεγεάτες, με πρωτοστάτη και εμψυχωτή έναν φλογερό πατριώτη, το Λεωνίδα Σβώλο. Από τότε ως τηλαυγής φάρος έλαμψε, εξακολουθώντας μέχρι τις μέρες μας να στέλνει το ελπιδοφόρο πνευματικό του φως σε όλη την Ελλάδα.

Το έργο και οι δραστηριότητες του Τεγεατικού Συνδέσμου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αδιάκοπη συλλογική προσφορά προς τον άνθρωπο και μια μεγάλη αγάπη προς τη γενέτειρα, που δεν είναι το συγκεκριμένο χωριό του καθενός αλλά μια ευρύτερη περιοχή, η Τεγέα.

Εμποροπανήγυρη

Η πανήγυρης που γίνεται το Δεκαπενταύγουστο είναι η μεγαλύτερη της Πελοποννήσου.

Κυριότερο όλων είναι η καθιέρωση, από την ίδρυσή του, μεγάλης θρησκευτικής και εμπορικής πανήγυρης και πολλών παράλληλων εκδηλώσεων με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η εμποροπανήγυρη προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, προσκυνητές και εμπορευόμενους από όλη την Ελλάδα.

{gallery}tegea{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο