Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για την πορεία της κακοκαιρίας που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, έως και την Κυριακή.

Το κύμα κακοκαιρίας φέρνει βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα

Η επιδείνωση του καιρού προκαλείται λόγω ασταθών αέριων μαζών στα βορειοδυτικά Βαλκάνια, σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα αναμένονται:

Σήμερα, Παρασκευή, στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (πιθανώς τη νύχτα στη Χαλκιδική), τη δυτική Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Αύριο, Σάββατο, στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από τις...

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)στη Γορτυνία και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Γορτυνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο