Σύγκρουση δύο σκαφών στη Λακωνία χωρίς τραυματισμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μόνο υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο σκαφών στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας, κοντά στο Ακρωτήριο Μαλέα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβασιάς, από τον ημεδαπό χειριστή και μοναδικό επιβαίνων του Τ/Χ σκάφους ”ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΑΝΤΩ” Τ.

Μ. 68, ότι συγκρούστηκε με το Ι/Φ σκάφος ”SCHNELLWIENIX” σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. νότια Ακρωτηρίου Μαλέα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία, κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υλικές ζημιές. Το Τ/Χ και το Ι/Φ κατέπλευσαν με ασφάλεια και με ιδία μέσα, συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών. 

Οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του ”SCHNELLWIENIX” ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στη Νοσοκομειακή Μονάδα Μολάων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Πγή ertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Δήμος Γορτυνίας στα πλαίσια των πολυσχιδών δράσεων του για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, ώρα 20:00, στα Λαγκάδια, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής 2024,τονμακροβιότερο ετήσιο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού, που πρώτος οραματίστηκε, οργάνωσε και καθιέρωσε πριν 51 χρόνια, ο αείμνηστος Λαγκαδινός λογοτέχνης Χρήστος Γ.

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο