Nα αναδείξουμε και να καταστήσουμε πόλο έλξης επισκεπτών το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Ναύαρχο Ιωάννη Λεοντακιανάκο, το Διοικητή της 124 ΠΒΕ Σμήναρχο Χρήστο Γλινό, το Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ταξίαρχο Παναγιώτη Γεωργόπουλο και το Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Σμήναρχο Κωνσταντίνο Κρούσκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης μιλήσαμε για την λειτουργία του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, το οποίο χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση με εκθέματα που σχετίζονται κυρίως με την επανάσταση του 1821 και όχι μόνο, αλλά και μεγαλύτερη προβολή από όλους τους φορείς της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θεωρώ, όπως είπα και στη συνάντηση, που είχαμε με τους προαναφερόμενους στο γραφείο μου, πως η Επανάσταση του 1821 αποτελεί για την Αρκαδία “σήμα κατατεθέν” και δεν έχει μόνο ιστορική αξία αλλά μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Βέβαια θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα τουριστικό “δίκτυο”, ένας “οδικός άξονας” γύρω από τις μάχες και τα γεγονότα και το Πολεμικό Μουσείο αποτελεί ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας και θα πρέπει να ενταχθεί στους τουριστικούς προορισμούς και αξιοθέατα της περιοχής μας.

Άλλωστε εμείς προσπαθούμε με έργα υποδομών και με τις διάφορες δράσεις προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος να πετύχουμε αυτό ακριβώς, να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών της Αρκαδίας και να αναπτυχθούν και άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο εκπαιδευτικός…. Τι καλύτερο να επισκέπτονται σχολεία την Αρκαδία και να γνωρίζουν εκτός βιβλίων, βιωματικά, τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Επανάσταση του 1821…

Θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου και θεωρούμε πως με τη συνεργασία θα καταφέρουμε να το αναδείξουμε και να το καταστήσουμε πόλο έλξης επισκεπτών. Πρώτα βέβαια πρέπει να το επισκεφτούν οι κάτοικοι της Αρκαδίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο