Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, τον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, στο κτήριο του οποίου η Περιφέρεια προέβη πρόσφατα σε παρεμβάσεις αποκατάστασης διαφόρων υποδομών.

Τον Π. Νίκα, τον οποίον υποδέχθηκε ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Κώστας Τσιώρος, συνόδευαν μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, σημείωσε ότι μετά την ενημέρωση που προέκυψε από τον Τύπο της Καλαμάτας σχετικά με ορισμένα προβλήματα στο κτήριο του αερολιμένα, η παρέμβαση της Περιφέρειας υπήρξε άμεση:

“Κάναμε πράξη στον υπερθετικό βαθμό όλα όσα υποσχεθήκαμε ως Περιφέρεια. Βελτιώθηκαν όλοι οι χώροι του κτηρίου του αερολιμένα, και κυρίως οι χώροι υγιεινής που βρίσκονταν σε απαράδεκτη κατάσταση” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

“Θα παρεμβαίνουμε αμέσως σε ό,τι ζητήσει ο αερολιμενάρχης -παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια, με την στενή έννοια, δεν έχει αρμοδιότητα. Κι αυτό επειδή το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι η πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εν πολλοίς. Πρόκειται για έναν χώρο, μέσω του οποίου διακινούνται χιλιάδες άνθρωποι και ο οποίος συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Τόνισε παράλληλα ότι αν και δεν ήταν κάποιο μεγάλο έργο αυτό που υλοποιήθηκε, η ενέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν αυτονόητη -“είναι υποχρέωσή μας η πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο -και κατά μία έννοια και στην Ελλάδα- να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το κράτος, υπό την οποιαδήποτε μορφή του. πρέπει να συνεργάζεται ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” επισήμανε ο Π. Νίκας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα λειτουργήσει στον αερολιμένα της Καλαμάτας περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Το περίπτερο αυτό θα είναι στελεχωμένο με κατάλληλο προσωπικό -οσονούπω θα γίνει η σχετική προκήρυξη από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για πρόσληψη 2 ώς 3 υπαλλήλων-, όπως λόγου χάριν πτυχιούχοι ανθρωπιστικών σπουδών και πολύγλωσσοι. Θα βρίσκονται εδώ για να υποδέχονται και να αποχαιρετούν τους επισκέπττες μας και να δίνουν πληροφορίες”.

Από την πλευρά του, ο αερολιμενάρχης Κ. Τσιώρος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη για την άμεση, αλλά και τεχνικά άρτια παρέμβαση της Περιφέρειας, δια της οποίας δόθηκε λύση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, υποδέχεται τη Σαρακοστή και...

Σκληρή κριτική Σμυρνιώτη στη Δημοτική Αρχή Τρίπολης: «Αντί να εκτελεί έργα, εκτελεί τον Δήμο» (vid)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου...

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025, στο γραφείο του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστου Λαμπρόπουλου, στην Τρίπολη, με επίκεντρο την ενίσχυση της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και Επίκουρος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Δουκάκης, καθώς και στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Περιφέρειας. Στην

Σημαντικές αποφάσεις για υποδομές και ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντικές αποφάσεις για έργα υποδομών, ανάπτυξης και πρωτογενούς τομέα έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου. Υποστήριξη στον πρωτογενή τομέα και αναπτυξιακά έργα Η Περιφερειακή Επιτροπή πήρε αποφάσεις και ενέκρινε πάνω από 30 θέματα, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ