Έκθεση κοσμήματος των μαθητών του ΕΠΑ.Λ Γορτυνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 17ης/12/21 στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης τα εγκαίνια της Έκθεσης κοσμήματος των μαθητών του ΕΠΑ.Λ Γορτυνίας, φυσικού διαδόχου της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα, με τίτλο «Δημιουργίες από μέταλλο και φωτιά-Αργυροπερπατώντας στα μονοπάτια του 1821» στα πλαίσια εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ΄21.

Στο καλωσόρισμά της, η υποδιευθύντρια του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, κ. Πανταζοπούλου παρουσίασε το βασικό στόχο του Μουσείου ως ζωντανού συνδετικού κρίκου του ιστορικού παρελθόντος με το παρόν μέσα από τα αυθεντικά εκθέματα, τα οποία μαρτυρούν τους αιματηρούς αγώνες του Έθνους για ελευθερία.  Στη συνέχεια η φιλόλογος του ΕΠΑ.Λ κ. Ελένη Καλοπίση επισήμανε ότι οι μαθητές/τριες του ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας στοχεύοντας στην απόδοση της απαιτούμενης τιμής προς τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 και τις θυσίες τους για την απελευθέρωση και την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν έργα-κοσμήματα με θέμα την Επανάσταση του ΄21 και την καθημερινή ζωή του 18ου και 19ουαι. Η καλλιτεχνική συνομιλία του χθες και του σήμερα, της Ιστορίας με την πραγματωμένη κοσμηματοποιία παρουσιάζονται μέσα από την μαθητική αυτή Έκθεση ως απόδειξη μελλοντικής επαγγελματικής εξέλιξης. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και με παραδοσιακά κάλαντα από τη χορωδία του 6ου Δημοτικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Σοφίας Πίσχου, μεταφέροντας την παιδική ζεστασιά και ζωντάνια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης και ως εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος ο Αντιπύραρχος κ. Χαράλαμπος Παπαδημητρίου. 

Ευχαριστούμε πολύ, τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Γορτυνίας που στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας των μαθητών και βοήθησαν με την εμπειρία τους και το Διευθυντή και αντισμήναρχο Δημήτρη Φωτόπουλο που αγκάλιασε με θέρμη την ιδέα των μαθητών και βοήθησε στα βέλτιστα για να πραγματοποιηθεί η έκθεση. 

Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης θα φιλοξενεί την Έκθεση μέχρι τις 14/01/22, καθημερινά από τις 10:00-17:00.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 

ΓΚΑΝΑ Γ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

Καλαμάτα: Συνελήφθη 64χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και για όπλα

Συνελήφθη, χθες (15.7.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο