Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ”Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη” στην Τρίπολη (pics – vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον χώρο της πλατείας Προσφύγων Μικράς Ασίας (πλατεία Φιλικών) στην Τρίπολη, παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, το διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ ”ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ”.
[iframe width=”790″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/SjhBNzHmJP4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση προκειμένου να ”γνωρίσει” την Ελληνική Επανάσταση, έτσι όπως την είχε γράψει ο Γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και την αφηγήθηκε ο Ηθοποιός Μάνος Βακούσης.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιµαντέρ το οποίο αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαµπίρη µε τη σύμπραξη του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας (LABmat) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επιστημονική υπεύθυνη την Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας Αναστασία Γεωργάκη.

Τον Θεόδωρο Κολοκτρώνη υποδύθηκε ο Ηθοποιός Μάνος Βακούσης ο οποίος περιέγραψε τα γεγονότα της Επανάστασης, ενώ οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου έδειξαν διάφορες εκφάνσεις του Γέρου του Μοριά και περιέγραψαν διάφορα γεγονότα. Τέλος, η Μίνα Τσάμου έπαιξε κλαρινέτο κατά την είσοδό της.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Tουρκική εισβολή στην Κύπρο: 50 χρόνια από τη μεγάλη τραγωδία

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο