Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου.

“Η κατάσταση, από πλευράς υλικού, είναι απαράδεκτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης στην εν λόγω σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες -Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος-, όπως επίσης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Κατά την σύσκεψη προσδιορίστηκαν τα κρατικά κτήρια -συνολικά 5 χώροι, ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα- όπου θα φυλάσσεται το νέο υλικό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, του οποίου η προμήθεια θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει, σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη κλινοστρωμνής, κι ακόμα γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, φανούς θυέλλης, δεξαμενές νερού κ.α.

Την ευθύνη για τις πιο πάνω ενέργειες θα έχει απολύτως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας προσθέτοντας ότι επικεφαλής στις κατά υπηρεσίες Π.Π. ανά Περιφερειακή Ενότητα θα τοποθετηθούν πολιτικοί μηχανικοί.

Εξ άλλου, στην ίδια σημερινή σύσκεψη δόθηκε από τον περιφερειάρχη εντολή να ξεκινήσουν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εν όψει της επόμενης θερινής περιόδου, καθαρισμούς πρανών και καθαρισμούς – διανοίξεις δασικών δρόμων, μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις με την Δασική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, χθες (2.9.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του...

Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα ολιγομελή τμήματα του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφέρειας, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων της Β’ Λυκείου στους τομείς «Πληροφορικής», «Υγείας–Πρόνοιας–Ευεξίας» και «Διοίκησης και Οικονομίας». Παρά το γεγονός ότι η

Ξεκίνησε η Διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου» (Ε.Κ.Π.), στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού προγράμματος «Απόλλων». Η Ε.Κ.Π. ιδρύθηκε από κοινού με τον Δήμο Μεγαλόπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την κάλυψη των ενεργειακών

Η Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Καλτεζών

Μέ ἰδιαίτερη λαμπρότητα καί βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πανηγυρίζει ἡ καθ'...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ