1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας ασθένειας που οφείλεται αποκλειστικά στον ιό HIV.

Σκοπός της συγκεκριμένης μέρας, είναι οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην ασθένεια και να δείξουν την υποστήριξη στα άτομα, που ζουν καθημερινά με τον ιό του HIV. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα πλαίσιο μνήμης για όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους πρόωρα από τον συγκεκριμένο ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

  • 38 εκατομμύρια άτομα ζούσαν με τον HIV ως τα τέλη του 2019
  • 67% των ανθρώπων που ζουν με HIV έχουν πρόσβαση σε θεραπεία
  • 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι με HIV δεν ήξεραν ότι είχαν τον ιό.

Παρά τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν με τη λοίμωξη HIV , υπάρχει ακόμη προκατάληψη σχετικά με την ασθένεια. Η πρόληψη και η έγκυρη ενημέρωση είναι οι σημαντικότεροι και οι μοναδικοί «σύμμαχοι» που έχουμε για να προστατεύσουμε καλύτερα τον εαυτό μας τον HIV. Συγχρόνως, θα είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τον κοινωνικό στιγματισμό και αποκλεισμό αλλά και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των ατόμων που είναι φορείς.

  • Οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV μπορεί να έχουν προβλήματα και ανησυχίες, αλλά πολλές από αυτές δεν είναι διαφορετικές από όσες έχει κάθε άνθρωπος. Ας φροντίσουμε όλοι, ώστε οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV να έχουν την καθημερινότητα που τους αξίζει, απαλλαγμένη από το στίγμα και τις διακρίσεις.

 ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS 2

 ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

Θετική φωνή: www.positivevoice.gr

ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/tilefoniki-grammi-symvoyleytikos-stathmos-gia-to-aids/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάρτιση και Ανάπτυξη | Το μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου στη Γιορτή Ελιάς στο Ξηροπήγαδο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής Ελιάς 2024, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροπηγάδου «Ο ΑΚΤΗΒΙΟΝ», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε τη σημασία της κατάρτισης και της ενημέρωσης των παραγωγών για

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Λαμπρή τελετή εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας – Συγκλονιστική η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή τελετή των εγκαινίων στο νέο πολιτιστικό στολίδι της πόλης. Συγκλονιστική η συναυλία που ακολούθησε από τον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο το κοινό της Καλαμάτας υποδέχθηκε με συγκίνηση και ενθουσιασμό εν μέσω χειροκροτημάτων. Στον σπουδαίο Έλληνα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ