Ημερίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην Τρίπολη για τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα “Απλούστευση Διαδικασιών – Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση” τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Δείτε  βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Γκοτσόπουλου και του κ.Βαρλαμίτη καθώς και αποσπάσματα από την ημερίδα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/L4l7xaxCiCg” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου: «Αναδιοργάνωση & διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α ́ & Β ́ Βαθμού – απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ Α ́ και Β ́ βαθμού – πιλοτική λειτουργία», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» 2014-2020.

Το πρόγραμμα για την απλούστευση των διαδικασιών και την ψηφιακή Αυτοδιοίκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου για την αναδιοργάνωση και την διοικητική μεταρρύθμιση σε δήμους και περιφέρειες και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θοδωρής Γκοτσόπουλος το πρόγραμμα θεωρείται “σημαία” και ιδιαίτερα σημαντικό για την μείωση της γραφειοκρατίας σε δήμους και περιφέρειες, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα συνδιαμορφώνεται με τα στελέχη των δήμων και των περιφερειών και αναμένεται να είναι έτοιμη η πρώτη του φάση σε ένα με ενάμισι χρόνο. Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ.Βαρλαμίτης, που ανέφερε πως το Ταμείο είναι από τους κύριους χρηματοδότες των δήμων και υλοποιούνται μέσω αυτού πολλά προγράμματα εκτέλεσης έργων, όπως ο “Φιλόδημος”. Ο κ.Βαρλαμίτης στις δηλώσεις του μίλησε και για την λειτουργία Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο καθώς και για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, που είναι ιδιαίτερα εύρωστη.

 Στην ημερίδα από το Δήμο Τρίπολης παρών, εκτός από εργαζόμενους που θα αναλάβουν το έργο,  ήταν ο Γενικός Γραμματέας Σωτήρης Καπόγιαννης. Παρόντες επίσης ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σταματάκος καθώς και ο Δήμαρχος Σπάρτης Β.Βαλιώτης και βέβαια πολλοί διευθυντές υπηρεσιών της Περιφέρειας και δήμων της Πελοποννήσου.

{gallery}eeta{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία – Προς Ευρωστίνα το βασικό μέτωπο

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην Κορινθία...

Βανδαλισμοί στα νέα σιντριβάνια της πλατείας Πετρινού στην Τρίπολη

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ Κώστας Τζιούμης κατήγγελλε σήμερα Τρίτη...

Κώστας Τζιούμης: «Προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία, θέλουμε να απομονώσουμε τις μικρές μειοψηφίες»

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας (30/9/2024) στο σιντριβάνι της πλατείας Πετρινού. Άγνωστοι παραβίασαν τα κιγκλιδώματα και προσχώρησαν εσκεμμένα σε φθορές στο εσωτερικό του σιντριβανιού. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και ποινικά κολάσιμη».Στη συνέχεια, ο δήμαρχος είπε ότι μετέβη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ