Τι σημαίνει η κατάληξη «.com» στις διευθύνσεις ιστοσελίδων και γιατί δεν εξυπηρετεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει παγκοσμίως έχει προκύψει πως με τις διαστάσεις που έχει πάρει το διαδίκτυο αλλά και μετά από την «έκρηξη» νέων ιστοσελίδων η κατάληξη «.com» φαίνεται πως δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Όμως τι πραγματικά σημαίνει η κατάληξη «.com» και για ποιους λόγους δημιουργήθηκε;

Η κατάληξη com στα domains δεν βγαίνει ούτε από τη λέξη «common» (= κοινό), ούτε από τη λέξη «communication» (= επικοινωνία) και ούτε από τη λέξη «computer» (= υπολογιστής) που νομίζουν μερικοί.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι ότι το .com είχε δημιουργηθεί, ώστε να περιγράφει ιστοσελίδες οι οποίες είχαν εμπορική σημασία. Το .com βγαίνει από τη λέξη commercial (=διαφήμιση).

Ο σκοπός της κατάληξης στις ιστοσελίδες ήταν ουσιαστικός όσο ακόμα στο διαδίκτυο υπήρχαν μερικές εκατοντάδες σελίδες.

Έτσι, η κατάληξη «.com» είχε σκοπό να χρησιμοποιηθεί, σε ιστοσελίδες οι οποίες παρείχαν κυρίως υπηρεσίες internet.

Δηλαδή οι πρώτες καταλήξεις που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχή, εξυπηρετούσαν ως ένα είδος κατηγοριοποίησης των ιστοσελίδων.

Μετέπειτα όμως που άρχισε να αποκτάει δημοτικότητα το internet, οι εταιρίες που παρείχαν τα domains, πλέον σταμάτησαν να χρησιμοποιούν διάφορα κριτήρια για να κατοχυρώσει κάποιος ένα domain με κατάληξη «.com».

Κοινώς, πλέον μπορούσε οποιοσδήποτε να πάρει ένα τέτοιο domain, ανεξάρτητα με το αν θα το χρησιμοποιούσε για εμπορικούς σκοπούς.

Επομένως σήμερα, τα domains με κατάληξη «.com» δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά με τα «.net» , «.info», «.org» κλπ.

neaselida.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Χαμός” στο Ναύπλιο στην υποδοχή των ευρωπαϊκών κυπέλλων του Ολυμπιακού (vid)

Το ταξίδι των τροπαίων του Ολυμπιακού , του Conference...

Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας

Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα (22/7) οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες...

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι με απόφαση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο