Διαβάσαμε: “Εγώ, ο Σίμος Σιμεών” του Γιάννη Ξανθούλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σίμος Σιμεών – έτσι, με το Σι με γιώτα -, αν και θα μπορούσε, δεν ήρθε ουρανοκατέβατος στη Χαλκόπολη, μια ασήμαντη κωμόπολη στην Ανατολική Μακεδονία, με όλα τα στερεότυπα της ελληνικής επαρχίας στη δεκαετία του ’60. Είχε όμως τα δικά του φτερά και ήταν έτοιμος να τα δοκιμάσει σε επικίνδυνα πετάγματα.

Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης μετά το μυθιστόρημα «Η Εποχή των Καφέδων»  επιστρέφει αυτή τη φορά με το μυθιστόρημα «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών».

Σε αυτό το μυθιστόρημα μεταφερόμαστε σε μια μικρή κωμόπολη, τη Χαλκόπολη που βρίσκεται μεταξύ Σερρών, Δράμας και Καβάλας της Ανατολικής Μακεδονίας. Εκεί μεγαλώνει χωρίς πατέρα παρά μόνο με τη μητέρα του και την ιδιόρρυθμη οικογένεια της, ο μικρός Σίμος.

Ο Σίμος είναι ένα παιδί προικισμένο και ανήσυχο από τη φύση όπου παλεύει να βρει τον δρόμο και δεν παύει να ονειρεύεται και μόνο που επιθυμεί είναι να αποδράσει από το περιβάλλον στο οποίο ζει και να ανοίξει τα φτερά του για νέους ορίζοντες και νέες περιπέτειες.

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη «Εγώ, ο Σίμος Σιμέων» είναι ένα παραμύθι για μεγάλους. Ο αναγνώστης σίγουρα θα συναντήσει μέσα στις σελίδες του γραφικούς χαρακτήρες, όπως αυτόν του καλοσυνάτου γείτονα ή του παπά, που είναι γνωστοί σε όλους μας και βρίσκουμε σε κάθε κλειστή και συντηρητική κοινωνία.

Όσοι δεν έχετε διαβάσει προηγούμενα έργα του συγγραφέα, θεωρώ πως ήρθε η στιγμή να τον γνωρίσετε μέσα από αυτό μυθιστόρημα, ενώ πάλι όσοι γνωρίζετε τη συγγραφική πορεία του Γιάννη Ξανθούλη, σας εύχομαι να απολαύσετε αυτή την ιστορία, όσο την απόλαυσα και εγώ.

Το μυθιστόρημα «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο