Διαβάσαμε: “Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης” του Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά το μυθιστόρημα “Ισμαήλ και Ρόζα”, ο συγγραφέας Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης επανέρχεται με το νέο του μυθιστόρημα “Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης”

“Η πυρκαγιά των αναμνήσεων της την τσουρούφλισε και οι παραδεισένιες μέρες της ευδαιμόνιος Σμύρνης ξετυλίχτηκαν στο ιδεατό οπτικό πεδίο της. Αυτό που τώρα ζούσε ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα που ονειρευόταν αλλά αδυνατούσε να την περπατήσει.”

Σμύρνη, 1922

Με τη σκιά του “ελληνοτουρκικού πολέμου” (1918-1922), μια παρέα φίλων δουλεύει, δημιουργεί, ονειρεύεται και ερωτεύεται στη κοσμοπολίτικη Σμύρνη.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ο Μάρκος και η Σίλβια, ο Παναγιώτης και η Ισαβέλλα, ο Νικόλας και η Μαργαρίτα, ζουν στους ξέφρενους ρυθμούς των γιορτινών ημερών.

Δυστυχώς τα βίαια γεγονότα εκείνης της περιόδου ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων, χωρίζονται οι δρόμοι τους. Παρόλα αυτά η μοίρα έχει άλλα σχέδια για αυτούς.

Περνώντας μέσα από τη δραματική καταστροφή, τα βασανιστήρια και το βίαιο διωγμό από τα πάτρια εδάφη, ο Μάρκος προσπαθεί να φτιάξει από την αρχή τη ζωή του στη νέα του πατρίδα, να επουλώσει τις πληγές του αλλά και να ενωθεί και πάλι με τη Σίλβια.

Ο “Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης” είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που “μιλάει” στη καρδιά του αναγνώστη για τη δύναμη της πραγματικής αγάπης, τη μοίρα και τη δύναμη της θέλησης να ξαναβρείς αυτό που κάποτε ήταν δικό σου. Αναμφισβήτητα ο Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης μας μεταφέρει με επιτυχία, για άλλη μια φορά, στη κοσμοπολίτικη Σμύρνη του 1922.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.patakis.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=732579   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο