Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ι. Μητρόπολη Σπάρτης (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με εκκλησιαστική κατάνυξη και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη.

Αρχικά τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Την εορταστική εγκύκλιο του σεπτού Ποιμενάρχη μας ανάγνωσε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να έχουν εμπιστοσύνη στην πατρική αγάπη και μέριμνα του γεννηθέντα Χριστού και με εφαλτήριο τις Άγιες αυτές Ημέρες να γίνουν εμπράκτως κοινωνοί της διδασκαλίας Του, καταπολεμώντας τις όποιες αδυναμίες τους, έτσι ώστε να μπορέσει συνολικά η μαστιζόμενη από διάφορες παθογένειες κοινωνία μας να ορθοποδήσει. Κατακλείοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα ψυχική και σωματική υγεία, αγάπη και προκοπή.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από τις...

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)στη Γορτυνία και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Γορτυνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο