Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

«Υγιής αρχή για ένα ελπιδοφόρο μέλλον»-Δράση ευαισθητοποίησης του κοινού στην Τρίπολη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, διοργανώνει Δράση ευαισθητοποίησης του κοινού με τίτλο Υγιής αρχή για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., στην Πλατεία Πετρινού, στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης, εξειδικευμένοι Επαγγελματίες Υγείας θα πραγματοποιούν Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις, θα παρέχουν χρήσιμες Πληροφορίες για την υγεία σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την μεταγεννητική περίοδο. Επιπλέον, θα διανεμηθεί Έντυπο ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες οδηγίες για την υγεία των εγκύων και των νεογέννητων.

Στόχος της Δράσης αυτής είναι η ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν στην υγεία των μητέρων και των νεογνών τους, καθώς βασική προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού αποτελεί η ικανοποιητική σχέση του με τη μητέρα. Ο ισχυρός και μοναδικός αυτός δεσμός αποτελεί το θεμέλιο για την δημιουργία υγιών Οικογενειών και Κοινοτήτων, συμβάλλοντας στην διασφάλιση ενός Ελπιδοφόρου Μέλλοντος για όλους.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι και οι πολιτικές υγείας οφείλουν να επενδύουν τόσο σε δράσεις που προωθούν και επηρεάζουν θετικά την υγεία της μητέρας και του νεογνού όσο και σε προγράμματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, τον οικογενειακό προγραμματισμό και το υποστηρικτικό περιβάλλον.

Στην υλοποίηση της Δράσης συμμετέχουν ο Δήμος Τρίπολης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η 1η ΤΟ.ΜΥ. Τρίπολης, το Κέντρο Υγείας Τρίπολης και το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Η συμμετοχή στη Δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται.

Και ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί για τον κόσμο να είναι απλά μια μητέρα,

fαλλά για το παιδί της είναι ο κόσμος όλος…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την άμεση κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας αιτήθηκε ο Δήμος Γορτυνίας.

Σε σειρά δράσεων και αποστολές ενημερωτικών επιστολών έχει προβεί ο Δήμος Γορτυνίας τις τελευταίες μέρες προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα της Γορτυνίας από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο και είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας

Συνελήφθη 40χρονη για κλοπή κινητού στην Σπάρτη

Συνελήφθη, χθες (9.4.2025) το απόγευμα, στη Σπάρτη από αστυνομικούς...

Σημαντικές εγκρίσεις για την ενίσχυση υποδομών και κοινωνικών δομών από την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025 συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν σημαντικά έργα υποδομής και κοινωνικής μέριμνας, τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής. Μεταξύ των θεμάτων που

Ανακοίνωση των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης από την αντιδήμαρχο κα. Καρούντζου

Τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα στον δήμο Τρίπολης ανακοίνωσε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ