Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας | Ζυμαρικά alfredo με γαλοπούλα (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε σε μόλις 10 λεπτά τα πιο εύκολα και νόστιμα ζυμαρικά alfredo με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί κρέμα και παρμεζάνα! Θα χρειαστείτε μόνο ένα σκεύος και ελάχιστο χρόνο!

Συστατικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1.600 γρ. νερό
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
Για το σερβίρισμα 
 
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
 
  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ  σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  2. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ανακινώντας το τηγάνι για να ανακατέψουμε.
  4. Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι, το νερό και αλάτι, και ανακατεύουμε.
  6. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. 
  9. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι. 

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας σχετικα με επεισόδιο στο Νοσοκομείου Άργους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ως...

Ανακοίνωση Σύνθεσης Νέου Διοικητικού Συμβουλίου για το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Τριπόλεως

Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα...

Ιστορικός περίπατος στην Καισαριανή με τον ΣΑΟΟ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει το Σάββατο 5...

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος υποδέχθηκε την ομάδα Μπάσκετ του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος υποδέχθηκε χθες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ