Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι απόλυτοι κουραμπιέδες που θα φτιάχνετε κάθε Χριστούγεννα! (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εκδοχή του Άκη για το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε! Δημιουργήστε ένα beurre noisette και δώστε στους κουραμπιέδες ένα υπέροχο άρωμα φουντουκιού! Οι απόλυτοι κουραμπιέδες που θα φτιάχνετε κάθε Χριστούγεννα!

Συστατικά

200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα
400 γρ. βούτυρο, ανάλατο
90 γρ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κονιάκ
βανιλίνη
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ανθόνερο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
¼ κ.γ. αλάτι
 
Για το πασπάλισμα
 
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ. ανθόνερο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα αμύγδαλα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  5. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να αφρίζει.
  6. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.
  7. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά το βούτυρο.
  8. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.
  9. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  10. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για ακόμα 6-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και να μοιάζει με σαντιγί. 
  11. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
  12. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ, το ανθόνερο, το αλεύρι και το αλάτι, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  13. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. 
  14. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  15. Πλάθουμε με τη ζύμη 40-45 μπαλάκια των 30 γρ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί. (Θα ψήσουμε σε 3-4 δόσεις άρα βάζουμε περίπου 10-15 κουραμπιέδες σε κάθε δόση.)
  16. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  17. Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 23-25 λεπτά.
  18. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
  19. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  20. Ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες με το ανθόνερο, τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  21. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Mήνυμα προς τους νησιώτες να παραμείνουν ψύχραιμοι μετά τις...

Επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας στο Δήμαρχο Γορτυνίας

Συνάντηση με τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσίων Νομού Αρκαδίας, Πύραρχο κο Κωνσταντίνο Γραφάκο είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Δημητσάνας ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Δημήτρης Καζάς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Γορτυνίας κα Μαρία Παπαλάμπρου. Αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν

Δύο σημαντικά έργα για το Δήμο Γορτυνίας στο Πρόγραμμα έργων του 6ου ΕΑΠ Μεγαλόπολης.

Δύο σημαντικά έργα για την Γορτυνία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα έργων του 6ου ΕΑΠ Μεγαλόπολης με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την Διαχείριση και Υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, στην οποία συμμετέχει ως μέλος ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, και την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Αφορούν στην κατηγορία Οδική Ασφάλεια –Υποδομές

Διαβάσαμε: «Τέταρτη Πτέρυγα» από τη Rebecca Yarros

Ένας δράκος δίχως ιππέα είναι τραγωδία. Ένας ιππέας δίχως δράκο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ