Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άγνωστη προσπάθησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη στην Τρίπολη. Γνώριζε τα πάντα για την οικογένεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμφανίσιμη κυρία παρουσιάστηκε σε ηλικιωμένη και ζητούσε χρήματα για παράβολα της εφορίας όπως είπε, με σκοπό να της παραδώσει επιταγή του γιού της 7.000 ευρώ για αποζημίωση που του έχει εγκριθεί.

Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε άγνωστη την κα Χ.Σ στο σπίτι της, την χαιρέτησε θερμά, λέγοντάς της ότι είναι οικογενειακή φίλη του γιού της Γ.Σ., γνωστού επαγγελματία της Τρίπολης, ότι έχει έρθει πολλές φορές το σπίτι και τα παιδιά της είναι φίλοι με τα δικά της εγγόνια, αναφέροντας λεπτομερώς και τα ονόματα των ατόμων της οικογένειας για να την πείσει ότι είναι πράγματι γνωστή.

Στη συνέχεια και αφού η ηλικιωμένη την κάλεσε μέσα στο σπίτι την ρώτησε εάν είναι μόνη ή είναι και κάποιος άλλος εκεί. Στον επάνω όροφο βρισκόταν η εγγονή, η οποία τυχαίνει να είναι αστυνομικός και η γιαγιά το ανέφερε αυτό και είπε να την φωνάξει για να τους φτιάξει και καφέ. Όταν το έμαθε αυτό η άγνωστη είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί βιαζόταν να επιστρέψει στην εφορία όπου εργάζεται.

Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι ο λόγος της επίσκεψης της ήταν να παραδώσει μια επιταγή 7.000 ευρώ στον γιό της, μια αποζημίωση που του εγκρίθηκε για την ζημιά που είχε πάθει το αυτοκίνητό του από τις τελευταίες πλημμύρες που έπληξαν την Τρίπολη το οποίο είναι πραγματικό γεγονός. Για να της παραδώσει όμως την επιταγή ζήτησε να πληρωθεί 250 ευρώ μετρητά για παράβολα στην εφορία.

Η ηλικιωμένη, η οποία γνώριζε μια αντίστοιχη περίπτωση που είχε συμβεί σε φιλικό της πρόσωπο, είπε ότι δεν έχει χρήματα αλλά θα φωνάξει την εγγονή (αστυνομικό) μήπως έχει αυτή. Όταν άκουσε αυτό η άγνωστη έφυγε βιαστικά λέγοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει και θα ερχόταν ξανά κάποια άλλη στιγμή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Καλαμάτα το Άγιο Φως το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πτήση της «Aegean»

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί το βράδυ του Μ. Σαββάτου 19 Απριλίου 2025 το Άγιο Φως, με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Όπως έχει γνωστοποιηθεί μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, για πρώτη φορά, πτήση της Aegean θα αναχωρήσει στις 8:30 μ.μ. με

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Τρίπολης-Αυθορμητισμός, ευχές και μια ξεχωριστή συνέντευξη

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η επίσκεψή του στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Τρίπολης, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η δομή, πέρα από το πολύτιμο έργο της καθημερινής φροντίδας και υποστήριξης, «τρέχει» ένα μοναδικό εργαστήρι δημοσιογραφίας, μέσα από το οποίο οι φιλοξενούμενοι παίρνουν συνεντεύξεις, καταγράφουν ιστορίες και εκφράζονται με αυθεντικότητα, δημιουργικότητα και αγάπη

Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο στο φράγμα του Ασωπού προστίθεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα μεγάλων παρεμβάσεων που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στην Πε

Υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική σύμβαση για το έργο «Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα. Με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης εκκινεί η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη γεωτεχνική αστοχία στην περιοχή του υπερχειλιστή

ΤΕΧΑΝ: Τέσσερις (4) Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!

Η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., πρωτοπόρος στον τομέα της κυκλικής οικονομίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ