Γιάννης Τρουπής: «Αναγκαία η περαιτέρω επιτάχυνση του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται στην περιοχή της Μεγαλόπολης και η διαμόρφωση μελλοντικών προσκλήσεων βασισμένων στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Ημέρα Δικτύωσης Επιχειρήσεων» της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στη Μεγαλόπολη, παρουσία του Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ότι το 2025 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Ψαθί, ο κ. Τρουπής εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας “το Επιμελητήριο Αρκαδίας ήταν αυτό που χρηματοδότησε με σημαντικό ποσό από δικούς του πόρους τη συγκεκριμένη μελέτη. Νιώθουμε ικανοποιημένοι γιατί αφενός ξεκινά η διαδικασία για να αποκτήσει η Μεγαλόπολη το Επιχειρηματικό Πάρκο που τόσο έχει ανάγκη και αφετέρου θα μπορέσουν οι πόροι των μελών μας να αξιοποιηθούν προς όφελος της επιχειρηματικότητας”. 

Ο κ. Τρουπής αφού σημείωσε την ανησυχία που εκφράζουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου για την υστέρηση του προγράμματος ανέφερε ότι πλέον έχει αρχίσει η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, όπως αυτή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, και ότι πλέον οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί. 

Αναφερόμενος στο χαμηλότερο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει η Μεγαλόπολη σε σχέση με άλλους Δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης τόνισε ότι, «Πρέπει να κινητοποιηθούμε  ώστε να προτρέψουμε κι άλλες επιχειρήσεις να ενταχθούν στα προγράμματα που εμείς τρέχουμε σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΜ για την εκπαίδευση των ανέργων τα οποία έχουν μεγάλη πολύ μεγάλη συμμετοχή». Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης εύρεσης χώρου που θα μπορεί να φιλοξενεί επιχειρήσεις, που θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό ώστε να αρχίσει να μειώνεται το πρόβλημα της ανεργίας. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΜ, για την υποδειγματική συνεργασία με το Επιμελητήριο και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει και για επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του, «Στο Επιμελητήριο Αρκαδίας έχουμε εβδομαδιαία για να μην πω καθημερινή επαφή  με τα στελέχη της ΕΥΔΑΜ» πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι  «στο μέλλον θα προκύψουν και άλλες προτάσεις οι οποίες θα ωφελήσουν σημαντικά την περιοχή».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης καταγράφηκαν, οι ανάγκες των επιχειρήσεων που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στις δράσεις κρατικών ενισχύσεων του Προγράμματος, σχετικά με τις επαγγελματικές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού. Σημαντικός στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθουν σε επαφή όλες οι εταιρείες που έχουν υποβάλλει αίτηση με κάποια από τις έξι προσκλήσεις του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Παρακάτω η ομιλία του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «Cassandra»

Απότομη επιδείνωση του καιρού φέρνει η κακοκαιρία Cassandra, σύμφωνα...

Ο ASTERAS AKTOR υποδέχεται σχολικές μονάδες στις εγκαταστάσεις του “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”

Τιμώντας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οικογένεια του...

Ημέρα Ελέγχου Μνήμης και Ενημερωτική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Οι Παγκόσμιες Ημέρες και Εβδομάδες για την Τρίτη Ηλικία αποτελούν σημεία αναφοράς για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και τη κινητοποίηση της πολιτείας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ηλικιωμένων. Κάθε χρόνο, έχουν οριστεί Παγκόσμιες σημαντικές Ημερομηνίες για την Τρίτη Ηλικία, η 21 Σεπτεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα για τη ν. Alzheimer», και η 1η Οκτωβρίου «Παγκόσμια

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 3 Οκτωβρίου

Σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024  είναι του Αγίου Διονυσίου του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ