2ο Oliday στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Η ελαιοκαλλιέργεια, η ανάπτυξη του Brand Place και οι προκλήσεις του μέλλοντος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μια δυναμική ομιλία κατά τη διάρκεια του «2ου Oliday: Διαδραστικό Συμπόσιο» στην Καλαμάτα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσίασε ένα εμπνευσμένο όραμα για την ελαιοκαλλιέργεια ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της περιοχής. Αναδεικνύοντας τον πολυσήμαντο ρόλο της ελιάς και του ελαιολάδου, τόνισε ότι η ελαιοκαλλιέργεια δεν αποτελεί απλώς έναν οικονομικό κλάδο, αλλά σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέεται με την ταυτότητα και το μέλλον της Πελοποννήσου.

«Η ελιά είναι ο πυρήνας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το σύμβολο της δύναμης και της ειρήνης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η Πελοπόννησος έχει τη δυνατότητα να ηγηθεί διεθνώς στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου. Ανέφερε επίσης τη στρατηγική σημασία της επένδυσης στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, προτείνοντας τη συνεργασία με παραγωγούς, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών που θα ενισχύσουν την ποιότητα και την απόδοση του ελαιολάδου.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση του brand place της Πελοποννήσου, με κεντρικό άξονα την ελαιοκαλλιέργεια. Επίσης, αναφέρθηκε σε δράσεις που θα προωθήσουν το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της περιοχής, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία που θα τους συνδέει με την ιστορία και την παράδοση του τόπου.

Ακόμα μίλησε για τα μεγάλα αρδευτικά έργα, όπως το Μιναγιώτικο και το Φιλιατρινό φράγμα, τα οποία προχωρούν ταχύτατα, εξασφαλίζοντας καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε άλλα κρίσιμα έργα που σχεδιάζονται στις Περιφερειακές Ενότητες, που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα της καλλιέργειας.

Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης των παραγωγών στη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων, επισημαίνοντας: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σχεδιάσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα, για να προετοιμάσουμε τους παραγωγούς μας για τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας, και ιδιαίτερα η ελαιοκομία, βρίσκεται στην καρδιά του αναπτυξιακού οράματος της Πελοποννήσου. Κάλεσε όλους τους πολίτες και τους παραγωγούς να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία και προωθώντας συνέργειες που θα ενισχύσουν την οικονομία της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία – Προς Ευρωστίνα το βασικό μέτωπο

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην Κορινθία...

Βανδαλισμοί στα νέα σιντριβάνια της πλατείας Πετρινού στην Τρίπολη

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ Κώστας Τζιούμης κατήγγελλε σήμερα Τρίτη...

Κώστας Τζιούμης: «Προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία, θέλουμε να απομονώσουμε τις μικρές μειοψηφίες»

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας (30/9/2024) στο σιντριβάνι της πλατείας Πετρινού. Άγνωστοι παραβίασαν τα κιγκλιδώματα και προσχώρησαν εσκεμμένα σε φθορές στο εσωτερικό του σιντριβανιού. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και ποινικά κολάσιμη».Στη συνέχεια, ο δήμαρχος είπε ότι μετέβη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ