Τελετή μνήμης και εκδήλωση για την 38η επέτειο των σεισμών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελετή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 38 ετών από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, ημέρα Σάββατο, η πόλη και μεγάλο μέρος της περιοχής της Καλαμάτας επλήγησαν από καταστροφικό σεισμό, στις 8:22 το βράδυ, ενώ οι ζημιές πολλαπλασιάστηκαν από τον -μικρότερου μεγέθους, αλλά επίσης πολύ ισχυρό – σεισμό της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου 1986.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο μνημείο των θυμάτων των σεισμών, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κροντήρη, θα τελεσθεί τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των σεισμών, ο Δήμαρχος θα εναποθέσει ένα μπουκέτο λουλούδια στη μνήμη τους και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

σεισμοι 2024 03Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:30, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 38 ετών από τους φονικούς σεισμούς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες  καθώς και τιμητική βράβευση εθελοντών.

σεισμοι 2024 01 1 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας – Δείτε ζωντανά

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, στην Δημητσάνα, στο κτίριο...

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους της Π.Ε. Κορινθίας για τη Διαχείριση των Υδάτων

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, με τη συμμετοχή των έξι δημάρχων του Νομού Κορινθίας. Στην ημερήσια διάταξη τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων και τη λειψυδρία, καθώς και οι αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Ο Περιφερειάρχης

Απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων στο Δήμο Γορτυνίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε σχολαστική απολύμανση και απεντόμωση όλων των σχολικών μονάδων προχώρησε ο Δήμος Γορτυνίας, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης και μυοκτονίας των σχολικών χώρων (αύλειοι χώροι, αίθουσες, γραφεία, διάδρομοι, κλιμακοστάσια, κλπ) των σχολικών μονάδων Εκπαίδευσης του Δήμου Γορτυνίας πραγματοποιήθηκαν από πιστοποιημένα συνεργεία. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας

Τρίπολη: Ξυλοδαρμός 45χρονου από δύο ανήλικους που επιτέθηκαν στην κόρη του

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ