Με εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη και live cooking ξεκίνησε η Ναυτική Εβδομάδα στην προκυμαία Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ναυτική Εβδομάδα 2024 στην Καλαμάτα ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου με την εντυπωσιακή Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A “Δαίδαλος” της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου που παρακολούθησε το αεροπορικό show με κομμένη την ανάσα, από την προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας. Η παρουσίαση της αεροπορικής επίδειξης έγινε από σμηναγούς ιπτάμενους της 120 ΠΕΑ, ενώ στο πιλοτήριο του “Δαίδαλου” βρίσκονταν έμπειροι σμηναγοί με πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας πτήσεων. Με αεροπορική μαεστρία επιδόθηκαν σε εντυπωσιακές “βουτιές”, κάθετες ανόδους και περιστροφές, ανάστροφους ελιγμούς στον μεσσηνιακό ουρανό, με ακρίβεια κινήσεων και συντονισμό, φτάνοντας σε ταχύτητες 600 χλμ και σε ύψος 3.000 ποδιών!

458201917 1014857543981425 3386458441583927538 n

Πρόκειται για αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας με διοργανωτή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κ.Ε. Φάρις και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητές της Σχολής Ικάρων, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετός κόσμος.

458303294 1014857373981442 4856155695316277058 n

Ακολούθησε Τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων και πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ναυτικών, καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Λυδία Εξηνταβελώνη και χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά.

458317222 1014857453981434 6094099001491207346 n

Στην αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας και στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί μέχρι και την Κυριακή, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας που απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της πόλης να συμμετάσχει και να παρακολουθήσει τις πενθήμερες εκδηλώσεις. “Με πρωτοβουλία του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επανέρχεται μετά από χρόνια, η Ναυτική Εβδομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια στην πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και σε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την αναβίωση και επιτυχία αυτής της μεγάλης εκδήλωσης που συνδέει την Καλαμάτα μας με τη θάλασσα! Καλούμε τους συμπολίτες να επισκεφτούν την παραλία μας, να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που έχει προγραμματιστεί καθημερινά έως τις 8 Σεπτεμβρίου”, σημείωσε  χαρακτηριστικά.

458506156 1014857583981421 7491436671393635125 n

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στον σκοπό των εκδηλώσεων που είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της παραλιακής ζώνης, η σύνδεση της πόλης της Καλαμάτας με το λιμάνι της, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Λιμανιού, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη της Καλαμάτας στηρίχθηκε σε αυτό, τονίζοντας ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και η ενίσχυση της τοπκής οικονομίας. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των φορέων και επισήμανε τον ρόλο και την ιστορικότητα των ναυταθλητικών σωματείων της πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από 2 έως 13 Οκτωβρίου. “Δεσμευόμαστε ότι το παραλιακό μέτωπο είναι θα είναι προτεραιότητα για εμάς, και αυτή η μεγάλη γιορτή θα γίνει θεσμός”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αμέσως μετά ακολούθησε, live cooking με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός, ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος – λεοντόψαρο, η απειλή του θαλάσσιου πλούτου», από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας (Σ.Ε.Μ) και το Messinia Forum, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «ΤΑΞΙΜ».

{gallery}arthra/2024/09/05-26982{/gallery} 

Το πρόγραμμα σήμερα Πέμπτη 05/09/2024

19:00 Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον από το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε) της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελικόπτερο το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με σκάφος την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), με αυτοδύτες σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερικό Τμήμα Καλαμάτας), το ΕΚΑΒ και τη Σχολή Εκπαίδευσης AQUARESCUE.

19:45 Παρουσίαση –ομιλία από τον Περιφερειακό Διευθυντή της PADI στην Ελλάδα, κ. Τριανταφύλλου, με θέμα «Μορφές κατάδυσης και ασφάλεια».

20:00 Παρουσίαση – ομιλία από τον δάσκαλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, κ. Σαραβελάκη, με θέμα «Αόρατες αναπηρίες και θάλασσα».

20:15 Παρουσίαση – ομιλία από την κ. Βασιλική Νικητοπούλου, φιλόλογο, καθηγήτρια στο τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Καΐρου και την κ. Σταυρούλα Καλδή, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Η Ελλάδα και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που την περιβάλλει…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος»

Ο Δήμος Τρίπολης διακρίθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές συμμετοχές, κερδίζοντας την 3η θέση, για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης κοινού στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», για τις δράσεις του το 2023, με την τελετή βράβευσης να πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη ΔΕΘ. Το

Νέες Στρατηγικές για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσω ΟΧΕ και ΣΒΑΑ | Δημήτρης Πτωχός: «Στοχευμένα έργα με άμεσο και θετικό αντίκτυπο»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Οι τοπικές και αστικές αρχές της Περιφέρειας καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), με επίκεντρο έργα και δράσεις που

Εγγραφές νέων ποδοσφαιριστών στον Παναρκαδικό Α.Ο.

Η Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. Τρίπολης καλεί όλους τους...

Ενημερωτική Συνάντηση στην ΠΕ Λακωνίας για τη Συμμετοχή στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την ενημέρωση για τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Απόλλων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και υπηρετεί την εθνική ενεργειακή και κοινωνική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ