Βερούτης: «Η Υπουργός Λίνα Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζουν έμπρακτα την πολιτιστική ανάπτυξη της Λακωνίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η διήμερη περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη, στη Λακωνία, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της ιστορικής περιοχής της Σπάρτης. Κατά την περιοδεία της, η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελλάνας, την Καστροπολιτεία του Μυστρά, το Παλαιό Μουσείο Σπάρτης και το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, η κα. Μενδώνη ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) για την κατάσταση των μνημείων, καθώς και για την πρόοδο των έργων ανάδειξης, συντήρησης και προστασίας τους.

Την κα. Μενδώνη συνόδευαν οι Βουλευτές Λακωνίας  Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ).

Με αφορμή την έλευση της Υπουργού Πολιτισμού στη Λακωνία και μετά την συνάντησή τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε:

« Με την κα.Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού έχουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου διαρκή συνεργασία, με κοινό στόχο μας την προστασία των ιστορικών μας μνημείων και των αρχαιολογικών μας χώρων αλλά και την ανάδειξή τους σε χώρους ελκυστικούς και πλήρως προσβάσιμους για όλους και ιδίως για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Κατά την διήμερη περιοδεία της Υπουργού στη Λακωνία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα έργα και τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη και κυρίως να τεθούν «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή τους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί στον τόπο μας πάρα πολλά έργα προστασίας και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών, πολλά από τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από εθνικούς πόρους.

Η ολοκλήρωση των έργων της Καστροπολιτείας του Μυστρά, της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης, των έργων ανάδειξης του Αμυκλαίου και του βράχου της Μονεμβάσιας, αλλά και η αξιοποίηση των μελετών για να αναδειχθούν  αρχαιολογικοί χώροι όπως της Πελλάνας, της Μάνης και του Γερακίου αποτελούν -πέραν της ιερής υποχρέωσης που έχουμε απέναντι στην ιστορία και του πολιτισμού μας- και μια πράξη βαθύτατα αναπτυξιακή. Γιατί πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός είναι για τον τόπο μας βασικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ευχαριστούμε θερμά την Υπουργό Πολιτισμού κα.Μενδώνη αλλά και τα στελέχη της ΕΦΑΛΑΚ για την συνεργασία. Θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να εργαζόμαστε για την ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος»

Ο Δήμος Τρίπολης διακρίθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές συμμετοχές, κερδίζοντας την 3η θέση, για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης κοινού στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», για τις δράσεις του το 2023, με την τελετή βράβευσης να πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη ΔΕΘ. Το

Νέες Στρατηγικές για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσω ΟΧΕ και ΣΒΑΑ | Δημήτρης Πτωχός: «Στοχευμένα έργα με άμεσο και θετικό αντίκτυπο»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Οι τοπικές και αστικές αρχές της Περιφέρειας καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), με επίκεντρο έργα και δράσεις που

Εγγραφές νέων ποδοσφαιριστών στον Παναρκαδικό Α.Ο.

Η Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. Τρίπολης καλεί όλους τους...

Ενημερωτική Συνάντηση στην ΠΕ Λακωνίας για τη Συμμετοχή στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την ενημέρωση για τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Απόλλων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και υπηρετεί την εθνική ενεργειακή και κοινωνική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ