Έναρξη εγγραφών Δ.Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης η έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής, καταρτιζόμενων στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Α. για το έτος κατάρτισης 2024 – 2025. Η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής είναι από Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 και ώρα 13.00 μέχρι και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15.00.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr, δηλώνοντας μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις ειδικοτήτων συνολικά με σειρά προτεραιότητας. Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε οδηγίες για την εφαρμογή καθώς και απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις για τη διευκόλυνσή σας.

Στη Σ.Α.Ε.Κ. εγγράφονται οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήτοι των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων.
Οι 122 Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση με επιδοτούμενη πρακτική άσκηση και δυνατότητα παροχής στεγαστικού επιδόματος σε 95 σύγχρονες ειδικότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας με προοπτικές απασχόλησης.

Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα (1) εξάμηνο έμμισθης ή άμισθης πρακτικής άσκησης ή (960 ώρες άσκησης). Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής
άσκησης ο/η καταρτιζόμενος/η λαμβάνει Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).
Στους απόφοιτους χορηγείται Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης και στη συνέχεια τους παρέχεται η δυνατότητα να κατατάσσονται σε τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) συναφούς ειδικότητας με το Δίπλωμα Ειδικότητας που κατέχουν, κατόπιν κατατακτήριων εξετάσεων που διενεργούνται από τα εκάστοτε Α.Ε.Ι.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ.. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία επιλογής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στις Σ.Α.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, οι οποίες έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς
ειδικότητες, από 1/9/2024 έως 15/9/2024.

`
Κατά το έτος κατάρτισης 2024-2025 στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Στεμνίτσας, δύνανται να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:
1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
2. ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
3. ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
Όσοι/ες ενδιαφέρονται περαιτέρω για πληροφορίες για τις ειδικότητες και τη διαδικασία εγγραφής στη Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας, μπορούν να επικοινωνούν στο email: mail@saek-stemn.ark.sch.gr ή στο τηλέφωνο 27950 81514.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιπλημμυρικά και Αρδευτικά Έργα σε Εξέλιξη στη Μεσσηνία | Παρεμβάσεις για Ασφάλεια και Ανάπτυξη

Συνέντευξη Tύπου παραχώρησε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και αναφέρθηκε σε έργα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά που εξελίσσονται από την Περιφερειακή Ενότητα. Αντιπλημμυρικά έργα Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αντιπλημμυρικές εργασίες του έργου: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2024)», προϋπολογισμού 320.000 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της ΠΕ

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη ΑΡΚΑΔΙΕΣ – Ζάτουνα

Το ηχηρό καλλιτεχνικό και πολιτικό αποτύπωμα του Μίκη Θεοδωράκη...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης για ακόμη μία χρονιά στηρίζει τον ASTERAS AKTOR

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης για ακόμη μία χρονιά στηρίζει...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου

Σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 είναι των Μαρτύρων Αγαθονίκου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο