Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης: ‘Ταξιδεύουμε και χορεύουμε’ σε Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στην Τσεχία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και φέτος το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης καλείται να ταξιδέψει την χορευτική μας παράδοση έξω από τα σύνορα της χώρας μας.
Ο Πολιτιστικός σύλλογος ΚΕ.ΧΟ.Τ. συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια χορευτικής δράσης και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, όπου θα συμμετάσχουν αποστολές από 17 χώρες.

Το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης και η πρόεδρος
Μαρία Καραπάνου, αποδέχτηκαν την πρόσκληση ώστε να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Τσεχίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα από τις 20 έως και τις 27 Αυγούστου 2024.

Αποστολή 30 ατόμων θα διασχίσει 5 χώρες
(Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τσεχία), με αφετηρία της την Τριπολιτσά και προορισμό την Τσεχία .
Το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης και οι χορευτές του, θα παρουσιάσουν χορούς από την Αρκαδία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης μας κάνει περήφανους διεθνώς, αφού κατά το παρελθόν έχει εκπροσωπήσει επάξια Ελλάδα και Αρκαδία σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Σλοβενία,η Βουλγαρία, η Αμερική, ο Καναδάς, η Κροατία η Κύπρος και φέτος η Τσεχία.

Αυτή τη χρονιά η Ελληνική σημαία θα κυματίσει στην Τσεχία, εκεί που η ελληνική μας χορευτική παράδοση θα συναντηθεί με άλλους πολιτισμούς εξυμνώντας τα ιδεώδη, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ.Ε.ΧΟ.Τ. !


Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ιδρύθηκε το 1991 με Πρόεδρο την κ. Μαρία Καραπάνου και έχει 250 μέλη, όλων των ηλικιών. Πρωταρχικοί στόχοι του Κέντρου μας, είναι η διάσωση και συλλογή κάθε λαογραφικού και καλλιτεχνικού υλικού, καθώς και ο προσανατολισμός των νέων στην Ελληνική παράδοση.
Στα πλαίσια αυτών των στόχων διεξάγουμε ερευνητικές εργασίες για τις φορεσιές και την παραδοσιακή μας μουσική. Έχουμε περισώσει πολλές αυθεντικές φορεσιές της περιοχής μας με στόχο την συντήρησή τους και την δημιουργία πιστών αντιγράφων. Επίσης διαθέτουμε μεγάλη ιματιοθήκη με φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Διοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε σεμινάρια, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ χορού, όπως στη Σερβία, Ρουμανία, Αμερική, Καναδά, Κύπρο, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία , Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία, Κύπρος Τσεχία κι άλλες.
Το κέντρο μας συμμετείχε στην έκδοση ψηφιακών μέσων με περιεχόμενο σχετικό με τον παραδοσιακό χορό και τη μουσική της Ελλάδος και σε αντίστοιχου περιεχομένου τηλεοπτικές παραγωγές του Αντένα, του Σκάι, της Καθημερινής κ.λ.π. Θέλοντας να προβάλλουμε την παράδοση μας, πραγματοποιούμε κάθε χρόνο παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χορεύουμε για το γέλιο, για τα δάκρυα, για την τρέλα, για τους φόβους, για τις ελπίδες, για τις κραυγές, είμαστε χορευτές, δημιουργούμε τα όνειρα!

Διεύθ. Λαγοπάτη 35, Τρίπολη. Τηλ.2710-238656 κιν.6944835933


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 15 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Απαγόρευση στην κατανάλωση ύδατος σε πολλές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σε συνέχεια πλήθους πρόσφατων ανακοινώσεων σχετικά με την ανεπάρκεια...

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [1.32 MB] The post ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025 appeared first on korinthos.gr.

Θεόδωρος Βερούτης: «Ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσής μας ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγόριανης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης παρευρέθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 στην Αγόριανη, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «100 χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγόριανης του Δήμου Σπάρτης (1924-2024) – Ιχνηλατώντας τη Νεότερη Ιστορία της Κοινότητας Αγόριανης  και του Βορείου Ταϋγέτου, από τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913) έως και το 1980».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο