Έργο Άρδευσης Τρικόρφου | Δημήτρης Πτωχός: «Σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ», στο πλαίσιο της ορθολογικής εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων και της ενιαίας λειτουργικότητας εγγειοβελτιωτικών έργων, προβαίνουν στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥΣ».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας σε περιοχές της Πελοποννήσου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των υπογραφών, στην ΠΕ Μεσσηνίας, την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Το έργο αυτό θα επιτρέψει την άρδευση 1000 στρεμμάτων και 15.000 δέντρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των καλλιεργειών, ειδικά της Ελιάς Καλαμών, καθώς και της πυροπροστασίας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και την ολοκλήρωση αυτού του σύνθετου έργου».

Σκοπός του Έργου

Το έργο στοχεύει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Τρικόρφου, μέσω της ολοκλήρωσης και ενίσχυσης των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών υποδομών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

Κατασκευή λιμνοδεξαμενής βορειοδυτικά της Μεσσήνης.

Δημιουργία αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού για τη μεταφορά νερού.

Εγκατάσταση δεξαμενής δικτύου άρδευσης.

Κατασκευή κύριων αγωγών άρδευσης.

Μελέτες και Παρεμβάσεις:

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν για την ενοποίηση των παραπάνω έργων περιλαμβάνουν υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, στατικές μελέτες για τα νέα έργα, καθώς και την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του υφιστάμενου έργου.

Στρατηγικοί Στόχοι:

Ο άμεσος στρατηγικός στόχος είναι η εξασφάλιση της μελετητικής και αδειοδοτικής ωριμότητας του έργου, ενώ οι μακροπρόθεσμοι στόχοι περιλαμβάνουν:

Βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού.

Αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Ενίσχυση της βιωσιμότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 15 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Απαγόρευση στην κατανάλωση ύδατος σε πολλές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σε συνέχεια πλήθους πρόσφατων ανακοινώσεων σχετικά με την ανεπάρκεια...

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [1.32 MB] The post ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025 appeared first on korinthos.gr.

Θεόδωρος Βερούτης: «Ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσής μας ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγόριανης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης παρευρέθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 στην Αγόριανη, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «100 χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγόριανης του Δήμου Σπάρτης (1924-2024) – Ιχνηλατώντας τη Νεότερη Ιστορία της Κοινότητας Αγόριανης  και του Βορείου Ταϋγέτου, από τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913) έως και το 1980».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο