Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου: Μεγάλες αυξήσεις στις επιχορηγήσεις των τοπικών συλλόγων – Προστασία περιβάλλοντος και εισοδήματος των κατοίκων του Αγιάννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη (ΔΕ Σαρωνικού), την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατέληξε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.  

Ειδικότερα:

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έχει αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, στη διατήρηση του τοπικού πνεύματος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε (κατά πλειοψηφία) την πρόταση για επιχορήγηση, σε όλους τους συλλόγους που έκαναν σχετική αίτηση, με αυξήσεις 20% και πλέον, σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα οι επιχορηγήσεις αυτές θα δοθούν για πρώτη φορά τόσο έγκαιρα! Έτσι, επιβεβαιώσαμε στην πράξη την προεκλογική μας δέσμευση για στήριξη των συλλόγων. 

Σε ό,τι αφορά την κοινότητα του Αγίου Ιωάννη η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη. Είπαμε:

ΟΧΙ στην πρόταση δημιουργίας λατομικής ζώνης στην περιοχή, για προστασία του φυσικού τοπίου
ΝΑΙ στην πρόταση δημιουργίας κτηνοτροφικής ζώνης, για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
ΝΑΙ στην πρόταση χαρακτηρισμού της Κοινότητας ως παραδοσιακού οικισμού.

Θεωρούμε ότι με αυτές τις προτάσεις προστατεύουμε το περιβάλλον και το μοναδικό, φυσικό χαρακτήρα της περιοχής, ενισχύουμε το τοπικό εισόδημα και διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της μειοψηφίας για την βελτίωση των γηπέδων ποδοσφαίρου, είναι σε «κενό αέρος». Όπως έχουμε ξαναπεί, για τη Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών είναι κεφαλαιώδους σημασίας και για αυτό απαντά με έργα.

Στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα θα δημοπρατηθεί το έργο της αναβάθμισης των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα του Δήμου μας: στα Αθίκια, την Ξυλοκέριζα και φυσικά στην έδρα της αγαπημένης μας «Μπάρτσας», στο Δημοτικό Στάδιο. Και σειρά θα πάρουν μέσα στην θητεία μας όλα τα γήπεδα των χωριών μας.
Το επόμενο διάστημα έρχεται το «μπαλόνι» για να τοποθετηθεί δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο και να αλλάξει μια και καλή την εικόνα του αθλητικού μας κέντρου και να προσφέρει συνθήκες προπόνησης και αγώνων υψηλού επιπέδου στους αθλητές μας.

Στον Δήμο Κορινθίων έτσι αντιλαμβανόμαστε την προσφορά στους νέους και τις τοπικές κοινωνίες. Με αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και με δημιουργία νέων, όπου είναι απαραίτητο. 

 

The post Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου: Μεγάλες αυξήσεις στις επιχορηγήσεις των τοπικών συλλόγων – Προστασία περιβάλλοντος και εισοδήματος των κατοίκων του Αγιάννη appeared first on .


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δείτε ζωντανά | Tακτική Μεικτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (07/08)

  Θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Χορήγηση (5ης) παράτασης της προθεσμίας...

Ημερίδα: “ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, Χθες – Σήμερα – Αύριο”

Το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας, διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στο ιστορικό και μοναδικό Ρολόι της Δημητσάνας, την Δευτέρα στις 12 Αυγούστου, στις 7:00 μ.μ., στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, με θέμα: “ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ – Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον”. Το Ρολόι της Δημητσάνας, ένα μνημείο αρχιτεκτονικής, τεχνολογικής

Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης της Δημοτικής οδού Σύρνα- Βιδώνι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου της Δημοτικής Κοινότητας Σύρνας της Δημοτικής Ενότητας Τρικολώνων προς τον οικισμό Βιδώνι, μήκους  περίπου 800 μέτρων καθώς και η τσιμεντόστρωση τμήματος περίπου 150 μέτρων, λύνοντας χρόνιο πρόβλημα της περιοχής. Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου με τα πολλαπλά θετικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αποτελεί πρώτιστο στόχο της δημοτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο